Bu yıl merkezi Ankara' da bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (ASOF) öncülüğünde düzenlenen, Asof Türkiye 2014 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması 11-14 Eylül tarihleri arasında Gölköy Barajında gerçekleşecek. En büyük balığı yakalayan takıma 2 bin lira ödül verilecek olan yarışmada, 35 takım mücadele edecek.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Federasyonu (ASOF)'un sitesinden yapılan açıklamada yarışma ile ilgili şu bilgilere yer verildi;

YARIŞMANIN AMACI

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından Bolu - Gölköy Barajı'nda düzenlenecek olan ASOF 2014 Türkiye Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması” nın amacı sportif olta balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip olta ile balık avlanmayı özendirmektir. 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kuralları çerçevesinde yapılacak olan bu yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecektir. ASOF 'un bu yarışma için belirtilen tüm kurallarda ve ödüllerde değişiklik yapma hakkı vardır ve saklıdır.

YARIŞMA BİLGİLERİ

ASOF tarafından düzenlenen bu yarışmaya katılım davetiye usulü olacaktır. Davetlilerin belirlenmesi yönteminde ASOF'a üye olan derneklerin verdikleri referanslar dikkate alınacaktır. Organizasyon Komitesi tarafından belirlenen takım sayısı 35 asıl ve 3 yedek takım olmak üzere toplam 38 takımdır. Yarışmaya davet edilen ve katılmak isteyen takımların ASOF' a yapacağı bağışlar için banka bilgisi aşağıdadır.

BANKA HESABI

Hesap Adı: Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu

Banka: Türkiye İş Bankası / Ankara / Necatibey Şubesi

IBAN: TR87 0006 4000 0014 2221 0170 93

Hesap Numarası: 4222 - 1017093

PROGRAM

11-12-13 Eylül 2014 / Perşembe - Cuma - Cumartesi

Organizasyona gelen misafirlerin organizasyon komitesi, hakemler ve yarışmacılarla sohbet edebilecekleri bir alan oluşturulacak. Bu alanda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri su, çay, tuvalet ve büfe mevcuttur. Organizasyon alanına gelen misafirlerin takımların sektörlerine girmeleri kesinlikle yasaktır. Yarışma alanına ulaşım, kamp ihtiyaçları ve yemek ihtiyaçlarını takımlar ile misafirler kendileri karşılayacak olup günlük ekmek ve su gibi ihtiyaçları ASOF tarafından karşılanacak, etkinlik alanında bozulabilecek gıdalar için soğutucu olacaktır.

14 Eylül 2014 / Pazar

Yarışmanın sona ereceği zaman olan saat 12.00' den sonra yarışma boyunca tutulan balıkların raporları masa hakemleri tarafından incelenerek dereceye giren takımlar ile yakaladıkları balıkların ağırlıkları, boyları ve adetleri ilan edildiği gibi verilecek ödüllerin hazırlığı yapılacaktır.

Yarışmaya katılan her takım kendi sektörlerindeki atıklarını belirlenen bölgeye poşetleyerek bırakacaktır.

Günün sonunda yapılacak ödül töreni ile yarışmada başarılı olarak dereceye giren takımlara hak ettikleri ödüller verilirken, günün ölümsüzleştirilmesi adına da fotoğraflar ve videolar çekilecektir.