Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından düzenlenen 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Gölköy Göleti'nde 30 sektörün katılımı ile ‘Sazan Balığı Yakalama Yarışması' Pazar günü yapılan ödül töreni ile sona erdi.

Boy ve ağırlık bazında dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Ödülleri vermek üzere Vali Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müdürü İsmail Taş ve İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz törene katıldı. Ayrıca HSYSÜ Şubesini temsilen Su Ürünleri Mühendisleri Mukadder Güler ve Çağatay Oktay törende hazır bulundu.

Ağırlık bazında 1. takım 8.260 kg, boy bazında 1.takım ise 70 cm uzunluğunda sazan balığı yakaladı. Toplam 257.273 kg ağırlık ve 118 adet sazan balığı yakalandı. 40 cm'den küçük yakalanan sazan balıkları (toplam 250 kg) ölçüm yapılmaksızın suya geri iade edildi. Ayrıca yarışma boyunca yakalanan 40 cm üstü sazan balıkları da ölçümü yapıldıktan sonra tekrar suya geri iade edildi. İl Müdürlüğü teknik elemanları yarışma süresince gözlemci olarak 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e uygunluğu yönünden denetimleri gerçekleştirdi.