Sosyal medyada, Türkiye Cumhuriyeti ( T.C.) ibaresi kalktı, TC siliniyor, isminizin başına TC ekleyin, gibi birçok başlıkla yapılan paylaşımların arkasından komik bir gerçek ortaya çıktı.
Türkiye'de ve Bolu'da sosyal medyayı etkin olarak kullanan bir çok kişi son günlerde başlayan isimlerin başına TC koyma furyasına kapılmış durumda. Sosyal medyada yaşanan 'TC siliniyor, isminizin başına TC ekleyin' kampanyasının ardından ise komik bir gerçek ortaya çıktı. Daha önceden birçok ahlaksızlığa ve provokasyona da sebep olan inci sözlük adlı web sitesi grubunun TC provokasyonunda başı çektiği öğrenildi.
'İnci sözlük T.C. operasyonu'
İnci sözlük adlı web sitesinin ilgili bölümünün başlangıcında ise olayın nasıl geliştiği anlatıldı. İnsanların sosyal medya üzerinden nasıl galeyane geldiklerini kanıtlamak için yola çıktıklarını belirten site kullanıcıları sitede şu ifadelere yer verdi, "Sosyal medyada insanların nasıl gaza geldiklerini gösterdiğimiz son sazan avımız bunu kanıtlar nitelikte. Tarihin tozlu ama bir o kadar da yapışkan raflarında yerini aldı"
BOLU'DA BİR ÇOK KİŞİ BU OYUNA GELDİ

Türkiye genelinde bir çok vatandaşın sosyal medya aracılığı ile başlattığı isimlerinin önüne TC koyma furyası Bolu'ya da sıçradı. İnci sözlük sitesinin 'sazan avı olarak' isimlendirdiği paylaşım furyası ise CHP Bolu İl Örgütü'nü ikiye ayırdı. Yüksel Ceylan, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu gibi isimler sosyal medyada isimlerinin başına TC ibaresi koyarken, milletvekili Tanju Özcan, Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın ve İl Başkanı Fügen Kara ile Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Cahit Çıngı bu provakosyana kapılmayan isimler arasında yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Ramazan ise isminin başına TC koyanlar arasında yer alıyor. MHP'li bazı isimler ise TC ibaresini kullanmıyor