AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sayın, yazılı olarak yaptığı açıklamasında, Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin işlemesi ve kökleşmesinde hayati sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine bizler de AK Parti ailesi olarak büyük önem vermekteyiz” diye konuştu.
İl Başkanı Sayın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajında özgür ve çok sesli bir medyanın, demokratik sistemlerin gerekli şartı olduğunu belirterek açıklamasında şöyle devam etti: Gazeteciler, çevrelerini çok iyi gözlemleyen, yanlışlıkları korkusuzca ortaya çıkaran, çevresel olarak samimi, ilişkiler konusunda mesafeli olan, siyasi, kültürel, toplumsal olaylara yapıcı eleştirel bakış açısıyla bakan, demokratik toplumların bekçileridir. Özellikle günümüz dünyasında medyanın önemi daha da artmaktadır. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleği, haberlerin doğru, tarafsız ve nesnel bir şekilde ortaya koyulmasıyla, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli katkılar sunmaktadır.
Toplumsal gelişmemizde, demokrasimizin işlemesi ve kökleşmesinde hayati sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine bizler de AK Parti ailesi olarak büyük önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, mesleğini zor şartlar altında icra eden basın çalışanlarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.”