Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi yasa boğan, adeta kanları donduran, Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen, gencecik üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti ile ilgi açıklama yaptı. Özgecan'ın katillerini yerden yere vuran Saygılı, Özgecan Aslan'ın ismini üniversitede yaşatacaklarını ifade etti.

“İnsan bazı durumlarda ne diyeceğini bilemez bir hale geliyor.Nefes alış verişleri kesiliyor adeta,kanı donmuşçasına kalakalıyor öyle.İşte o anları yaşıyoruz son birkaç gündür. Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıfta okuyan 20 yaşındaki genç kardeşimiz Özgecan'ın başına gelenler,insanlığın yok oluşunu apaçık gözler önüne seriyor.İnsan olan biri bunu nasıl yapabilir diye akıl sınırlarımızı zorluyor, haysiyetsizliğin ve de şerefsizliğin bu kadarını görünce diyecek söz dahi bulamıyoruz.”

“KİM BİR CANA KIYARSA BÜTÜN İNSANLARI ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR”

Açıklamasının devamında kalbinde zerre kadar Allah korkusu olan bir insanın bunu asla yapamayacağını ifade eden Burak Saygılı; ”Yüce Allah Maide Suresinde …Kim bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur” diye buyuruyor. Ölen yalnız Özgecan değil, bizlerde birlikte öldük. Haysiyetimiz, şerefimiz ve insanlığımız dahi… Allah'tan zerre kadar korkusu olan bir insan asla bunu yapmaz. Yapamaz. Yaratılanların en şereflisi ünvanını kirletemez. Ama gel gör ki insan vardır melekten üstün, insan vardır hayvandan alçak. Özgecan'a kıyanlar ise aşağılıkların en aşağılığından daha alçaktır. Gözü yaşlı anne ve babasının yüreğini dağlayan, evlat acısını kor bir ateş gibi kalplerine düşüren bu canilerin yaptıkları yanlarına asla kâr kalmayacaktır. Hem bu dünyada hem de ahiret yurdunda bunun hesabı muhakkak sorulacaktır. Adalet mutlaka tecelli edecektir.”

“KADINLAR ASLA VE ASLA CİNSEL BİR OBJE DEĞİLDİR”

Kadınların baş tacı olduğunu ve insanlığın en güzel çiçeği olduğunu vurgulayan Saygılı; ”Kadınlar olmasa eğer erkekler kocaman bir hiçtir. Bizi aylarca karnında taşıyan, yemeyip yediren, giymeyip giydiren ayağımıza diken batsa ciğeri dağlanan analarımız olmasa biz neye yararız. Tutan elimiz, gören gözümüz, sesimiz ve de soluğumuz olan eşlerimiz olmasa neye yararız söyleyin. Halbuki Özgecan'a kıyan o cani de bir annenin evladı. Ama evlatlıktan nasibini almamış olan… Kadınlar asla ve asla cinsel bir obje değildir.Onlar başımızın tacıdırlar,dünyanın en güzel çiçeğidirler. O taca zarar vermek isteyenler, o eşsiz çiçeği koparmak isteyenler karşılarında her zaman için bizi bulacaklarını unutmasınlar.”

“ÖZGECAN ASLAN ARKADAŞIMIZIN ADINI ÜNİVERSİTEMİZDE YAŞATACAĞIZ”

Özgecan'a yapılanları asla unutmayacaklarını dile getiren Burak Saygılı, açıklamasına şu ifadelerle son verdi. Hayattaki en zor şeylerden birisidir evlat acısı.Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın.Her ne kadar anlayabiliyoruz desek de, acılarını paylaşıyoruz desek te Özgecan'ın ablasının, anne ve babasının yüreklerinde patlayan volkanları tam manasıyla anlamamız, paylaşmamız mümkün değil. Ben buradan Özgecan kardeşime Allah'tan rahmet, ailesine ve sevdiklerine de sabır diliyorum. Bizler Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri olarak Özgecan Aslan arkadaşımızın ismini üniversitemizde yaşatacağımızı, kampüsümüzde onun adına da yer vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.

Umarım Özgecan'lar bu şekilde yitip gitmez. Umarım insanlık her geçen gün yok olup bitmez. Ve umarım haysiyetimiz eksilmez.” Haber Merkezi