20-28 Haziran 2013 Sırbistan'ın Novisaol'da yapılan Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda Avrupa Üçüncülüğü derecesi elde eden Efe Metehan Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ı makamında ziyaret etti.
Emekli Öğretmen Sebati Özcan'ın torunu Efe Metehan Yavuz, Satranca 3.5 yaşında başlayıp Bolu ilinde yapılan satranç müsabakalarında ve başka illerde yapılan yarışmalarda 22 madalya, 2 kupa kazanırken, 6 Ekim 2013 Pazar günü ise Yılın En İyi Küçük Sporcusu” plaketini aldı. Antalya'da yapılan satranç Milli takım seçmelerinde 7 yaşında Türkiye 7'ncisi olarak Milli takıma seçildi.
Kendisi gibi satranç tutkunu milli takımımızı temsil eden abisi Şevki Batuhan Yavuz, çeşitli müsabakalarda 37 madalya kazandı. İlimizi ve Türkiye'yi temsil eden küçük yeteneklerin başarısında; satranç öğretmenleri Reşat Sadık, Ayhan Başaran, milli takım hocaları ve sınıf öğretmenleri Sabriye Coşkun'un katkıları büyük.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ı ziyarete gelen küçük şampiyona Alpdoğan, Cumhuriyet altını hediye etti. Alpdoğan, Bolu'yu ve Türkiye'yi uluslar arası platformda temsil ettiği ve başarıları ile gururlandırdığı için kendisi ile iftihar ettiğimizi belirterek bundan sonraki başarılarına yenilerini katacağına emin olduğunu söyleyip küçük şampiyona başarılar diledi.