Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında ekonomik yatırımlar 9. Etapta hibe sözleşmesi imzalanan yatırımcılarla satın alma süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayınlanan satın alma kitapçığına göre yapılması gereken işlemler hakkında, İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim düzenlendi. İl Müdürü İsmail Taş toplantıda, ilimizde 43 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını, 43 projenin tamamının kanatlı projesi, 28 projenin yeni tesis, 14 projenin tamamlama, 1 projenin de teknoloji yenileme – kapasite artırma projesi olarak hayata geçirileceğinden bahsetti ve 43 projenin tamamlanması ile İlimize 39.790.365,60 TL. lik bir yatırım sağlanacağını, Bakanlığımızca da bu yatırımcılarımıza 18.294.173,10 TL. hibe verileceğini, İl müdürlüğümüz personeli tarafından yatırım yerlerinin tespit edildiğini ve ihale yolu açıldığı konusunda bilgiler verdi.
İsmail TAŞ, daha sonra konuşmasında projelerin 1 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanmaları gerektiğini, yatırımcılarımızın biran evvel işlemlerini tamamlayarak, ihaleye çıkmalarının büyük önem arz ettiğini söyleyerek devam etti. Yatırımcıları, projelerin tamamlanması ile ilgili son tarihin sadece inşaatların fiziki gerçekleştirme süresi değil, işletmenin faaliyete geçmesi ile ilgili ulusal mevzuatın öngördüğü izin, ruhsat işlemlerini de kapsadığı için dikkat etmeleri konusunda uyardı.
9. etapta hayata geçirilecek 43 proje ile kanatlı sektörünün lideri olan ilimizin bu alanda daha da gelişerek, entegre tesislerin kurulmasına vesile olunacağını söyleyerek, 10. etapta 100 yatırımcının başvuruda bulunduğunu, değerlendirmelerin devam ettiğini belirtti.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen ve Mühendis Serap Turan satın alma, ihale aşamaları hakkında yaptıkları sunumla ayrıntılı bilgiler verdiler. Yatırımcılardan gelen soru cevap bölümünden sonra toplantı sona erdi. Haber Merkezi