AK Parti Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ali Ercoşkun, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın isminin memleketi Göynük'teki ilçe devlet hastanesine verileceğini açıkladı.

AK Partili siyasiler, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Göynüklü uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın ailesine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Göynük İlçesi Yenice Mahallesi'ndeki şehit ailesi evini Kurban Bayramı'nın üçüncü günü ziyaret eden Ak Partili siyasiler arasında, İl Başkan Vekili Zekai Öztürk, Milletvekili Adayları Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve Fatih Metin, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve İlçe Tekilatı Başkanı Mehmet Demiröz yer aldı. Ziyarette, 27 yaşında şehit olan uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın annesi Neriman, babası Salim Sarpkaya ile bir araya gelen siyasiler, aileye her zaman yanlarında olduklarını bildirdiler.

"NE ZAMAN İHTİYACINIZ OLURSA, SİZLERİN EMRİNDEYİZ"

Ziyarette şehit annesi ve babasına seslenen Ali Ercoşkun, "Bundan böyle şehidimizin babası babamız, annesi annemizdir. Biz sizleri bir ailemiz gibi görüyoruz. Sizlerde bizleri birer evladınız gibi görün. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa, sizlere sadece bir telefon uzağınızdayız. Sizlerin bundan sonraki hayatınızı kolaylaştırmak bizlerin boyun borcu" dedi.

ŞEHİT ASKERİN İSMİ İLÇE DEVLET HASTANESİNE VERİLECEK

Ercoşkun, açıklamalarının devamında, uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın isminin memleketinde hizmet veren ilçe devlet hastanesine verileceğini aileye açıkladı. Bu konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Ercoşkun, prosedür işlemlerinin tamamlanmasının ardından Göynük İlçe Devlet Hastanesi tabelasının "Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya İlçe Devlet Hastanesi" olarak değiştirileceğini söyledi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET EDECEK

Ercoşkun, aileyle konuşmasında ayrıca, uzman çavuş Ziya Sarpkaya'nın şehit olmasının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da büyük üzüntüyle karşılandığını belirterek, "Başbakanımız önümüzdeki günlerde, belki önceden belirlenmiş bir programla ya da ani gelişecek bir programla siz şehit ailemizi evinizde ziyaret edecekler ve taziyelerini bildirecekler" dedi. Ercoşkun'un bu açıklamaları sonrası, aile girişimlerinden ve desteklerinden ötürü Ak Partili siyasilere teşekkür etti. Şehit ailesine yapılan bayram ziyareti Ak Partili siyasiler tarafından şehit uzman çavuş Ziya Sarpkaya ve diğer terör şehitlerinin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla son buldu. Haber Merkezi