İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, Hatay'da bulunan koordinasyon merkezinde çıkan yangın hakkında açıklamalarda bulundu. Sarımsakcı, yangın sonrası oluşan hasarın en kısa sürede giderilerek, hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağlayacaklarını açıkladı.

İnsani Yardım Vakfı bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, Reyhanlı'da bulunan yardım koordinasyon merkesinde meydana gelen yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Sarımsakcı, "İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye'de yaşanan olayların ilk gününden itibaren Suriye halkının yanında yer almaktadır. Düzenli olarak Suriye'nin tüm bölgelerinde insani yardım çalışmaları yürütmekteyiz. Bu bağlamda Suriye'de gerçekleştirdiğimiz yardımların organizasyonu ve yapılacak yardımların depolanması için Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 4 bin metre kare alan üzerinde bir koordinasyon merkezi ve lojistik depoları inşa ederek tüm yardımların koordinasyonlarını bu merkez üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu merkezde ilk tespitlere göre elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen bir yangın meydana geldi. Koordinasyon merkezi içerisinde bulunan ve Suriye halkına gönderilmek üzere günde 170 bin ekmek üretilen fırında başlayan yangın bir anda tüm lojistik depolarına yayılarak büyüdü. Yangına Hatay ve çevre illerinden gelen 30 itfaiye ekibi ve 5 iş makinesi ile müdahale edilirken yangın saatler boyunca kontrol altına alınamadı" dedi.

EN KISA SÜREDE HİZMETE AÇACAĞIZ

Koordinasyon merkezinin en kısa sürede yeniden faaliyete başlayacağını belirten Sarımsakcı, "Yangına müdahale eden ekipler uzun bir süre alevlerin yakıt tanklarına sıçramasını engellemek için büyük çapa sarf etti. Yangının yakıt tanklarına sıçraması ihtimaline karşı ekipler güvenlik önlemleri alırken korkulan olmadı ve saatler süren çalışmaların ardından alevler yakıt tanklarına sıçramadan güçlükle söndürülebildi. Yanan lojistik depolarında hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Suriye yardımlarımız Kilis lojistik merkezi, mobil fırınımız ve diğer mobil ünitelerimiz üzerinden aralıksız sürdürülmektedir. Özellikle Suriye içerisinde yardım bekleyen ihtiyaç sahibi insanları zor durumda bırakacak bu yangının verdiği zararı telafi etmek adına yangının başladığı andan itibaren Suriyeli muhtaçlara gidecek yardımlarda aksama olmaması için destek daveti yapan tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm bağışçı ve gönüldaşlarımızın desteğiyle en kısa sürede koordinasyon merkezimizdeki lojistik depolarımızı yeniden hizmete açmak için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)