Suriye'ye yardım götürmek için 16 Ocak günü Bolu'dan yola çıkan TIR'ın arkasından kendilerinin de Suriye'ye gittiğini söyleyen İHH Bolu Şube Sorumlusu Fethi Sarımsakçı, dönüşte yolculuk ettikleri otobüsün durdurularak sadece kendisinin ve beraberindeki İHH üyesinin polis tarafından aranıldığını söyledi. Sarımsakçı, Buradan anlaşılıyor ki Suriye'ye masum ve mazlum insanlara, oradaki soğuktan donan bebeklere insanlara yardım gitmesini birileri engellemeye çalışıyor” dedi.
Geçtiğimiz hafta Bolu'dan Suriye'ye gönderilen yardım TIR'ının arkasından giden İHH Bolu Şube sorumlusu Fethi Sarımsakçı, dönüş yolunda polis tarafından arandıklarını söyledi. Yapılan aramayla ilgili bilgi veren Sarımsakçı, 16 Ocak Perşembe günü buradan Bolulu hayırseverlerin yardımlarıyla bir TIR çıkardık yola. Biz de akabinde TIR'la Suriye'ye kadar gittik. Cuma günü öğleden sonra resmi işlemler tamamlandıktan sonra savaşın yaşandığı bölgeye TIR'la birlikte Valilikten izinlerimizin çıkmasıyla birlikte iç bölgeye geçtik. Buradaki kontrollerden sonra tırımızın x-raydan geçmesi resmi işlemleri tamamen legal yollarla yaptığımız bir yardım organizasyonu başarılı bir şekilde Suriyeli vatandaşlarımıza teslim edildi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Zaten bütün şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada inşallah tamamen resmidir. Gayri resmi illegal hiçbir işimiz olmadığını da apaçık net bir şekilde söylemek isterim. Dönüşte Cuma günü akşamı Antep'te kaldık. Cumartesi ziyaretlerimiz oldu Antep'te. Cumartesi akşamı saat 17:00'de bilet aldık Bolu'ya dönmek için. Otobüse bindiğimizde yaklaşık 7-8 saatlik bir yolculuktan sonra Ankara yakınlarında otobüsümüz durduruldu. Kaçakçılık Şube polisleri tarafından sadece ve özellikle bizim oturduğumuz 47 ve 48 numaralı koltuklar da arama yapıldı. Buradaki eşyalarımız arandı. Üst bagajlar arandı. Arkadaşlar tabi görevlerini yaptılar. Bizim bunlarla ilgili herhangi bir sitemimiz şikayetimiz yok. Ayrıldılar. Ama buradan anlaşılıyor ki Suriye'ye masum ve mazlum insanlara oradaki soğuktan donan bebeklere insanlara yardım girmesini birileri engellemeye çalışıyor. Buradaki amacı bu şekilde yorumluyoruz. Yoksa başka şey aklımıza gelmiyor. Ama bu yardımları inşallah bütün engellemelere rağmen Suriye halkına ve dünyadaki bürün Müslüman mazlum halklara yardımlarımız bundan sonrada devam edecek” dedi.
Otobüsün durdurularak doğrudan kendilerinin bulunduğu koltuklara gelen polisin özellikle arama yaptığını belirten Satımsakçı, polise sitem etmediklerini belirtti.
“BİR SİTEMİMİZ YOK”
“Uzun bir yolculuk olduğu için otobüstekilerin büyük bir kısmı uyku içindeydi. Diğerleri de şaşkın bir şekilde bize baktılar. Onlar da anlayamadılar. Biz de şaşırdık. Otobüsü durdurup direk 47 ve 48 numaralı koltukların aranmasında bundaki yorumu size bırakıyorum. Polisler sadece 47 ve 48 numaralı koltuklara ihbar var aramamız gerekiyor dediler. O kardeşlerimizde görevlerini yaptılar. Onlara sitemimiz asla yok. Ama asıl bu işe birileri taş koymak istiyor. Bu yardımlarımız kim ne yaparsa yapsın bütün engellemelere rağmen devam edecek”