Her hafta Pazartesi günü AK Parti teşkilatıyla bitlikte Bolu'daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, bu hafta Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ın da bulunduğu ziyarette konuşan Yılmaz, sanayinin taşınması projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretleri çerçevesinde beraberinde AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın ve AK Parti teşkilatıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette TSO'nun da içerisinde bulunan sanayinin taşınması projesi ile ilgili konuşan Yılmaz, sanayinin taşınması projesinin devasa bir Kentsel Dönüşüm projesi olduğunu ve Bolu'nun değişimi ve dönüşümü için önemli bir proje olduğunu belirtti.
“Sanayinin taşınması projesi provoke edenler var”
Sanayinin taşınması projesi ile ilgili sanayi sitesinde bazı kişiler tarafından provokasyon yapıldığını belirten Yılmaz, 14'üne kadar TOKİ hesabına 4 bin lira yatırılmazsa yatırmayanların dışarıda kalacağının altını çizerek şöyle konuştu: AK Parti Teşkilatı olarak her hafta Pazartesi günleri sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu haftada ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyaret gerçekleştirdik. Ticaret ve Sanayi odası sivil toplum kuruluşu olarak en etkin kuruluşlardan birisi ve bizleri böyle kalabalık bir ekiple karşıladığınız için de öncelikle teşekkür ederim. Sanayinin taşınması ile ilgili, Bolu Belediyesi, Valilik, TSO ve BESOB'un içerisinde bulunduğu müşterek bir proje yürütüyoruz. Şehircilik açısından ve şehrin geleceği açısından bir değişim ve dönüşüm projesidir bu proje. Aynı zamanda bu proje devasa bir Kentsel Dönüşüm projesidir. Alt yapısı üzerinde çok uzun bir süreç geçti ve bu süreç içerisinde TOKİ ile sanayinin taşınması aşamasında çok önemli bir yere geldik. Bu konuda hem siyasi erk, hem de idari erk çok yoğun çabalar gösterdi ve TOKİ ile ilk defa bu çapta güzel bir anlaşma yapılmış oldu. Ancak tabi şu anki sanayide hem TSO'ya hem de BESOB'a bağlı esnaflarımız var. Siyasi arena içinde de maalesef bu gündeme geliyor. Bazıları tarafından insanlara aman bu paraları ödemeyin diye açıklamalar yapılıyor. Bunlar işin seyrini, çapını ve Bolu için olmazsa olmaz bir proje olduğunu kavrayamayan, herkesten oy almak için her türlü manevrayı yapabilecek zayıflıktaki bir yapının açıklamalarıdır. Bunlar, Bolu'nun gelecekte değişim ve dönüşümünü sağlayacak bir projeyi provoke etmek istemektedir. Bu konuda hem TSO'ya hem de BESOB'a bağlı üyelerin çok iyi bilgilendirilmesi lazım. Şu anda TOKİ hesabına yatacak olan 4 bin liralık toplanan para tamamen bu işe devam edeceğim diyecek kişilerin tespiti çalışmasıdır. Eğer önümüzdeki ayın 14'üne kadar bu parayı yatırmazlarsa bu arkadaşlarımız dışarıda kalacaklardır. Ama seçim atmosferinde olunduğu için bu paralar alınacak mı? Alınmayacak mı? Diye maalesef birileri sanayi içerisinde provokasyona sebep olmak için çalışma içerisine girmişler”
“BTSO ve BESOB üyelerini doğru bilgilendirmeli”
“Bu konu ile ilgili işin tarafı olan TSO'nun hem basına hem de üyelerine bir açıklama yapması gerekir. Yine aynı şekilde BESOB'un da bir açıklama yapması gerekir. Kısaca iki kuruluşumuzun da üyelerini ikna konusundaki izahlarını yapmaları gerekir. Sanayide ki vatandaşlarımız doğru bilgilendirilir de hala ben gelmek istemiyorum derse o zaman tamam problem yok. Ama yarın bize kızmasınlar ve beddua etmesinler. Çünkü 1.100 kadar üyemiz var ve 640 kadar dükkân yapacağız. Gelmek istemeyenlerin yerini hemen dolduracak insanlarımız var. Ama biz istiyoruz ki beraber hareket ettiğimiz insanların tamamı yine beraber olsunlar. Nifak sokan insanlar varsa buna TSO'nun da BESOB'un da ke