“Üreten Kentler Anadolu - Bolu” Programı kapsamında ilimize gelen Dünya Gazetesi heyetinin sanayi kuruluşlarına gerçekleştirdiği inceleme ziyaretlerinin son durağı kanatlı hayvancılık sektörü oldu.
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Talip Aktaş, Gazete Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Yurt Haberler Şefi Handan Ceylan ve Karadeniz Ereğli Temsilcisi Sabiha Toprak'tan oluşan heyete ziyaretleri sırasında TSO Başkanı ve OSB Müteşebbis Teşekkül Heyeti Üyesi Türker Ateş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz ve Bölge Müdürü Mustafa Gülen ile birlikte refakat etti.
İlk olarak OSB'de faaliyet gösteren Özkoparan Tavukçuluk ziyaret edildi. Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde kullanılan yemleme ve sulama sistem ve ekipmanlarının üretiminin yapıldığı tesis, işletme sahibi ve aynı zamanda TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve OSB Müteşebbis Teşekkül Heyet Üyesi Mustafa Özkoparan ile birlikte gezilerek ürünler ve üretim aşamaları incelendi. Aynı zamanda kanatlı hayvan yetiştiriciliği sektörünün mevcut durumu ve gelişim süreci hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Sanayi kuruluşlarında son olarak Bolca Hindi tesisleri ziyaret edildi. Firma Genel Koordinatörü Şerafettin Erbayram tarafından konuk edilen Dünya Gazetesi heyeti, beyaz et sektörünün mevcut durumu, önümüzdeki süreçteki seyri ve yapılabilecek çalışmalar üzerine istişarelerde bulundu. Firmanın yapmakta olduğu üretim safhaları da seyir platformundan izlenerek üretimin aşamaları incelendi. Ayrıca, firmaya ait olan Saanen ırkı keçilerin üretim çiftliği gezildi.