Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'ne bağlı Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen toplantı ile imalat sanayide olan firmaların almak zorunda olduğu sanayi sicil belgeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neci Tunca, 6948 Sayılı Sicil Kanunu'na göre, üretim yapan tüm işletmelerin sanayici belgesi almak zorunda olduğunu bildirdi. Tunca, bu amaçla muhasebecilerin bilgilendirilmek üzere bir araya getirildiğini ifade etti. Toplantıda bilgilendirmeyi Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nden Ali Gülen yaptı. Gülen, yeni sanayi sicil tebliğine göre, mikro ölçekli işletmelerin sanayi sicil belgesi almak için kapasite raporu zorunluluğu kaldırıldığını belirtti. Bir firmanın bu belgeyi alabilmesi için sürekli çalışan bir firma olması ve bir madde üzerinde değişiklik yaparak yeni bir ürün ortaya çıkarması zorunluluğu olduğunu belirten Gülen, diğer şartlar hakkında da bilgi verdi.

Online olarak başvuru yapılabilecek olan belge için 31 Aralık 2014 tarihine kadar müracaat etmeyen firmalara 6948 sayılı kanunun 2. ve 9. maddesi gereği idari para cezası uygulanacak. Toplantıda ayrıca muhasebeciler meslek içi konuları da gündeme aldı. Muhasebecilere aynı zamanda e posta, e defter, e fatura ve e arşiv uygulamaları hakkında da bilgiler verildi.

Haber Merkezi