Sanayi Sitesi'ndeki Polis Merkezi deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Bu kapsamda Bolu'da yıkılan 3. Kamu binası olan Polis Merkezi'nin yerine yapılacak olan yeni binada, çevre illerden de gelen delillerin incelemelerinin yapılacağı geniş kapsamlı bir laboratuvarın olması planlanıyor. Mevcutta olan 3. 5 dönüm arazinin ise Belediye ile görüşme yapıldıktan sonra genişletilmesi hedefleniyor. Yeni Adliye Sarayı ile komşu olacak olan yeni Polis Merkezi'nde adli birimler ve Kalıcı Konutlar'da bulunan emniyet birimlerinin de olması düşünülüyor.

Sanayi'de bulunan Polis Merkezi'nin kullanıma uygun olmadığı gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucunda yıkılmasına karar verildi. Depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkımı yapılan Polis Merkezi'nin yerine ise devasa bir Polis Merkezi'nin yapılması planlanıyor.

Henüz projesi hazır olmayan Polis Merkezi'nde projede yer alacak hizmet bölümleri ise tasarlanmış durumda. Binanın yıkılmasının ardından Belediye ile gerekli görüşmeler yapılarak mevcutta olan 3.5 dönüm arazinin daha da genişletilmesi düşünülüyor. Gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasının ardından Yeni Adliye sarayı ile de komşu olacak olan yeni Polis Merkezi'nin çok kapsamlı bir bina yapılması düşüncesiyle temellerinin atılması planlanıyor.

Buna göre şuanda İl Emniyet Müdürlüğü Kompleksinde hizmet veren ve Düzce, Karabük, Zonguldak gibi çevre illerden de gelen delillerin incelemelerinin yapıldığı kimya laboratuvarının yerine yeni Polis Merkezi'nin en üst katında muazzam bir laboratuvar yapılacak. Yeni laboratuvar çok daha kapsamlı ve geniş alanda olacağı için, teknolojik yeni cihazlar da laboratuvara getirilebilecek.

En üst katının laboratuvar olarak değerlendirileceği binanın alt katında ise polis merkezi kurulacak. Kalıcı Konutlar'da bulunan emniyet birimlerinin de bu binada toplanması düşünülüyor; aynı zamanda Yeni Adliye Sarayı ile yakın olunması da nedeniyle adli birimlerin de hizmet vereceği bölümlerin olması amaçlanıyor.

Haber Merkezi