Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin (ESKOP) olağan genel kuruluna katıldı. Genel kurulda sanayinin taşınması projesi ile ilgili konuşan Yılmaz, Biz bu proje ile ilgili esnafımıza 2 söz verdik. Birincisi, mevcut yerdeki değeri 1 ise 1'den fazla olacak. İkincisi, gittiği yerde ise kira öder gibi modern bir sanayiye kavuşmuş olacak. Ama maalesef geçmişte sanayicimizi bize karşı kışkırtmak için her türlü yola başvuran yapılar, bugün de sanki biz sanayicimizi ve esnafımızı mahvetmeye çalışıyormuşuz gibi yine aynı fitne ve fesadı çıkartıyorlar niye, çünkü seçim var” diye konuştu.
Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin (ESKOP) genel kurulu Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. Genel Kurula davet üzerine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasına ilk olarak yaklaşan seçimler dolayısıyla seçmenlere bazıları tarafından aşağılayıcı ithamlarda bulunulduğunu belirten ve buna tepki gösteren Yılmaz; Bizim seçmenimiz iş üreten ile laf üreten arasında tercih yapıyor. Bu güne kadar seçmenimiz hiç hata yapmadı ve bu günden sonra da ben yapacağına inanmıyorum. Bazen meclisten seçmenin para karşılığı veya menfaat karşılığı oyunu kullandığını söyleyenler, seçmeni hafife alanlar da çıksa, bizim seçmenimiz oyunu satmayacak kadar düzgün ve dürüsttür ve bu hep böyle olmuştur. Seçmenimizin önüne çok proje koyabilirseniz oy alabilirsiniz. Devamlı birilerine iftira atarak, birilerini kötüleyerek de hareket edebilir, fitne ve fesat çıkartırsınız ama netice alamazsınız. Çünkü bu ülkenin insanı bir medeniyetin birikiminin insanıdır. Biz o kadar hafif insanlar değiliz ve kendi insanımızı hiçbir zaman hafif olarak göremeyiz” dedi.
“Sanayinin taşınması Bolu'nun geleceği için son derece önemlidir”
Yılmaz, konuşmasının devamında sanayinin taşınması projesinden de bahsederek, bu projenin bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu ve Bolu'nun geleceği için son derece önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti: Bolu sizler sayesinde büyük bir değişim ve dönüşüm geçiriyor. Bu değişim ve dönüşümü birlikte götürüyoruz. Çok iş yapıyoruz ama bu kadar çok iş yapınca da eksiğimiz hatamız olabiliyor mu? Oluyor. Hiçbir iş yapmazsak hatamız olmaz. Bizden önce de bir sürü belediye başkanlarını göreve getirdik ve Bolu'nun mevcut şu problemi vardı da onu çözdü denebilecek bir işe rastlamadık. Yani bizden önce şu belediye başkanı geldi Bolu'nun şu problemini çözdü diyebileceğimiz hiçbir şey ne yazık ki yok. Ama biz şu an terminalimizi yaptık, bir daha terminal yapmayacak Bolu. Temiz su alt yapısını kurdu, temiz su arıtma tesisini kurdu bir daha kurmayacak Bolu. Pis su arıtma tesisini kurdu Bolu, bir daha kurmayacak. Şu anda ise sanayiyi taşıyacak Bolu ve bir daha da taşımayacak. Bunlar hep kalıcı şeyler. Ama daha sanayiyi taşıyacağız dediğimiz dönemde kıyametlerin kopartıldığını biliyorsunuz. Şimdi de yine kıyametler kopartılıyor. Bunlar olacak çünkü seçim sürecindeyiz. Tekrar ediyorum, biz bu güne kadar hiçbir vatandaşımızın hakkını yemedik ve yedirmedik. Hiç kimseyi de mağdur etmedik. Hemen hemen Bolu halkının yarısının bahçelerine girip yolları genişlettiysek ve müthiş bir teveccühle karşılaşıyorsak ve 10 yıl sonra Bolu halkının karşısına seçim döneminde bu kadar rahat çıkabiliyorsak Allah'a binlerce şükür. Sanayi taşınacaktır ve sanayi bir kentsel dönüşüm projesidir. Sanayi Bolu'nun geleceği için çok önemli bir projedir. Sanayi taşınacakken esnafımıza iki söz verdik. Birincisi, mevcut yerdeki değeri 1 ise 1'den fazla olacak. İkincisi, gittiği yerde ise kira öder gibi modern bir sanayiye kavuşmuş olacak. Ama maalesef geçmişte sanayicimizi bize karşı kışkırtmak için her türlü yola başvuran yapılar, bugün de sanki biz sanayicimizi ve esnafımızı