Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara kızarak tepki gösterdiklerini belirten yaklaşık 300 sanayi esnafı dükkanlarını kapatarak, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Belediyesi'ne siyah çelenk bıraktılar. Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde ise herh hangi bir taşkınlık yaşanmadı.

Bolu Belediye Başkanı Başkan Alaaddin Yılmaz'ın Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, 30 Nisan son. Bundan sonra kimseyi tanımam. 10 dükkan dahi olsa ben orayı yapacağım ama şimdiki yerde olanlar kesinlikle bu kadar rahat olamayacaklar" ifadelerine sanayi esnafı tepki gösterdi. Başkan Yılmaz'ın söylediği sözlerin ardından sanayi sitesinde işyeri bulunan yaklaşık 300 esnaf öğle saatlerinde kepenklerini kapattı.

Sanayi sitesinin girişine de 'Saat 13.00'den mesai bitimine kadar hizmet verilmeyecektir' yazılı pankart asıldı. Esnaf ve işyerlerinde çalışanlarla birlikte yaklaşık 300 kişi, sessiz şekilde belediye önüne yürüyerek üzerinde 'Ne siyasetçi ne muhalifiz sadece mağdur ve tehdit edilen esnafız' yazılı siyah çelengi belediye önüne bırakarak Başkan Yılmaz'ı protesto etti.

Esnaflar üzerinde 'Konuşarak sesimizi duyuramadık, sessizliğimizle sesimizi duyurmaya geldik' yazılı siyah kutuya da işyerlerinin anahtarlarını attılar.

Belediye başkanının kendilerine yönelik tehdit edici sözleri hak etmediklerini belirten Demirciler Nalburcular ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Bozoğlu, "Sanayi esnafı olarak bugün kepenk kapatıp sessiz şekilde eylemimizi yapacağız. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a sanayi esnafına yönelik sarf ettiği sözlere cevap vermek için toplandık. Sanayi sitesi esnafına kimse hakaret edemez" dedi. Haber Merkezi