Yeni Sanayi Sitesi'ndeki dükkan fiyatlarının astronomik rakamlar olduğunu düşünen Sanayi esnafı dükkan fiyatlarını karşılayamayacaklarını belirterek mevcut sanayiden çıkmayacaklarını söylediler. Esnaf bunun için 350 imza topladı.
Bolu Sanayi Sitesinde toplantı yaparak Bolu Belediyesi'nin yeni sanayi sitesi projesine tepki gösteren sanayi esnafı 14 Mart tarihine kadar 4 bin liralık katkı payını ödemeyeceklerini söylerken, mevcut sanayiden de çıkmak istemediklerini belirttiler.
Sanayi Sitesi Başkanı Turgut Özkök başkanlığında toplanan sanayi esnafı, Bolu Belediyesi tarafından yapılan ve yükleniciliğini BESOB'un yaptığı sanayi sitesindeki dükkan fiyatlarına da tepki gösterdi. Özkök konuya ilişkin, Bu işin içinde kaç kişi var biz bunu görmeye çalıştık. Bu toplantı ile destek veren kaç esnafımız var tespit etmek istedik. Hiçbir siyasi de bu toplantıya davetli değildi. Bu sanayi burada kalacak. Sanayiye dokundurtmak istemiyoruz. En büyük rant burası. BESOB'daki paralarımızı geri istiyoruz. Para hareketlerini de istiyoruz. Verdiğimiz 500 lira katkı payı ve diğer tüm ödemelerin geriye verilmesini talep ediyoruz. BESOB'daki kayıp paralar için suç duyurusunda bulunduk. Resmen kandırıldık. Bize altın tepside rahatlık sunuyorlardı. 360 bin liraya altın tepsi olur mu?” diye konuştu.
Fiyatların en başta 100-150 bin lirayı geçmeyeceğini söylemelerine karşılık, 350 bin liradan başlayan dükkan fiyatları ile karşılaştıklarını söyleyen esnaflar, BESOB'a ateş püskürdüler.
Esnaflar, bildirilen şartların hiçbirinin yerine getirilmemesi nedeniyle bilgileri dışında esnafın ödeyemeyeceği rakamların ortaya çıkması, bu yüzden 4 bin liralık katılım payı ile birlikte yapılan tüm ödemelerin geri iade edilmesi ve kanuni haklarını arayacaklarına ilişkin bir dilekçe hazırladılar.
Dilekçe için bir saat içinde toplanan 350 imza, Bolu Valiliğine, Bolu Belediyesi'ne, TOKİ ve BESOB'a verilecek.