Eğitimli İnsan Bilinçli Toplum Derneği organizasyonunda İspanya, İsveç ve Avusturya'dan Bolu'ya gelen katılımcılar internet kullanımını masaya yatırdı. Projenin dernekle birlikte koordinatörlüğünü üstlenen İspanyol Jaron Ruwan, seminerde özellikle internet kullanımının dışında kalan kadınlara ulaşmanın yollarının tartışıldığını söyledi.
Eğitimli İnsan Bilinçli Toplum Derneği tarafından organize edilen Dijital Ortamda Demokrasi Gelişimi konulu seminere 3 ülkeden 20 kişi katıldı. Dernek başkanı Ahmet Caner ve Genel Sekreter Ahmet Alp ile birlikte organizasyonu sağlayan İspanyol Jaron Ruwan, özellikle internet kullanamayan kadınların interneti nasıl kullanacaklarına ilişkin konuları masaya yatırdı.
Dernek Başkanı Ahmet Caner Eğitimli İnsan Bilinçli Toplum Derneği olarak AB projesi kapsamında organize edilen bu program hakkında Ülkemize Avusturya, İspanya ve İsveç'ten çok değerli katılımcılar burada. Dijital ortamda demokrasinin desteklenmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi ile ilgili kendi ülkelerinde yaptığı faaliyetler ve bizim de kendi ülkemizde yaptıklarımızı ortaklaşa konuşuyoruz. Daha neler yapılabilir bunları kararlaştırdık” dedi.
İspanya Bercelona'dan gelen Jaron Ruwan ise hem projenin koordinatörlüğünü yaptı hem de Bolu'yu tanıma firsatı buldu. Ruwan, Bolu'nun özellikle yemeklerine hayran kaldığını söyledi ve Bolu'yu çok beğendim şok şirin bir kasaba. Özellikle göller ve ağaçlara hayran kaldım. Akkayalar'a gittik. Mineralli sular içtim, harika yedim. Yemeklerinizden çok memnun kaldım. Çok misafirperver insanlarsınız” diye konuştu.
Eğitimli İnsan bilinçli Toplum Derneği Başkanı Ahmet Caner, kapatılan sosyal paylaşım siteleri konusuna da değindi ve Normalde Avrupa'da hiç yokmuş gibi algılanıyor ama orada da var aynı olaylar. İtalya ve Fransa'da gerçekleşti bu kapamalar. Tabi bunlar biraz daha özgürlükçü düşünüyor. Biz her şeyimizi internet sayfasından hallettiğimiz için ‘Buna mecbur musunuz? Ne derece güveniyorsunuz?' gibi sorularla karşılaştık. Biz bir virüs çıkmadan anti virüs üretemeyiz tezini savunduk” dedi.