İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen 2 günlük iş bırakma eylemine Bolu- Sağlık Sen Şube Başkanı Sami Yılmaz'dan itiraz geldi. Yılmaz açıklamasında eylemin maksatlı olduğunu belirtti.

İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin ardından açıklamalarda bulunan BOu-Sağlık Sen Şube Başkanı Sami Yılmaz, Afiliasyondan kaynaklı döner sermaye ödemelerinde yaşanan problemler, çalışma koşullarındaki olumsuzluklar, performans sisteminin getirdiği adaletsizlikler gibi nedenlerden dolayı yapılan bu eylem halkımızın sağlık hizmetlerine ulaşamamasına neden olmuştur. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası SAĞLIK-SEN olarak gerekçe ne olursa olsun iş bırakma eylemlerinin halkımızı mağdur ettiğini söyledik ve bu eylem biçimini her zaman arka plana attık. Hak arama eylemlerimizi yaparken sağlık hizmetlerinin aksamamasını göz ardı etmedik” dedi.

Hak aradıklarını iddia edenlerin halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasına engel olduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde afiliasyon ile ilgili sorunları Kamu Hastaneleri Kurumu'na ve Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne iletmiştik. Çalışanların sorunlarının giderilmesi için hastane yönetimi de elinden gelen çabayı göstermektedir.Türk Tabipler Birliği, Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye Psikiyatrist Derneği'nin gerçekleştirmiş olduğu eylemi maksatlı görüyoruz. Hak ararken halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasına engel olan, dolayısıyla başkalarının hakkını gaspeden bu eylem biçiminin yanlış olduğunu bir kez daha vurguluyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüm adresinin SAĞLIK-SEN olduğunu ifade ediyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi