Samat Köyü Ferfene Grubu tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen gezilerin bu seneki durağı Akdeniz oldu. Gezi kapsamında Antalya, Konya, Isparta, Eskişehir ve çevre illerde çeşitli yerlere giden Samat Köyü Ferfene Grubu üyeleri, Akdeniz'in eşsiz güzelliklerine hayran kaldılar.

İlçemizin en büyük köyü olan Samat Köyü sakinleri tarafından kurulan Samat Köyü Ferfene Grubu'nun her yıl düzenlediği gezi programlarının bu yılki durağı Akdeniz Bölgesi'nin kuzey ve güney bölümleri oldu. Antalya, Konya, Isparta, Eskişehir ve çevre illerin tarihi ve turistik yerlerini gezen Samat Köyü Ferfene Grubu üyeleri, Akdeniz'in doğa harikası eşsiz güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldular.

Perşembe gecesi İlçemizden yola çıkan Samat heyeti yolda sabah namazını eda ettikten sonra ilk durağı Isparta oldu. Gezi kapsamında Antalya ilinin tarihi ve doğal güzellikleri gezildi. Gezi kapsamında sabah Aspendos antik kentine varıldı ve daha sonra Kurşunlu Şelalesi'ne gidildi orada mükemmel manzarası görülüp bol oksijenli havası solunduktan sonra Kurşunlu Şelalesi yanında kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra Düden Şelalesi'ne gidildi hemen ardından Yat Limanı'na gidilip denizin eşsiz manzarasında tekne turuna çıkıldı. Gezi ekibi Aksu'nun meşhur köftesini tattı. Tekne turundan sonra Aksu da öğle yemeği yenildi ve Side Antik Kenti'ni ve sahili gezdikten sonra Antalya'da son durak olan Manavgat Şelalesi'ne gidilip gezildikten sonra Konya'ya yolculuk başladı. Geziye katılan Samatlılar, sunulan hizmetten çok memnun olduklarını, Ülkemizin güzelliklerini gördükleri için kendilerini çok şanslı hissettiklerini ve bu geziyi organize eden Ferfene Gurubu yetkililerine ve emeği gecen herkese sonsuz teşekkür ettiklerini belirttiler. Akdeniz'in tarihi ve turistik birçok yerini gezen heyet Konya'da Mevlana türbesini ziyaretinin ardından Pazartesi sabahı ilçemize döndü.

Ferfene Yetkilisi yaptığı açıklamada, Grup olarak Kasım ve Nisan aylarının her Cumartesi akşamı saat 19:00 ile 03:00 arasında bir araya gelerek, bazı ferfene oyunlarıyla eğlenmemizin yanı sıra Ülke gündemine dair sohbetler ederek, çeşitli fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Ayrıca, ilahiyatçı kardeşlerimiz tarafından dini sohbetlerde yapılıyor, yaz mevsimlerinde de bölge gezilerini gerçekleştiriyoruz” dedi. Ayrıca, doğa ve çevre düzenlemesi ön planlarımız olup bugüne kadar Samat Köyü hazinesi üzerinde 3000'e yakın ağaçlandırma yapılmıştır” ifadesine yer verdiler.

GEZİLER HER YIL NİSAN AYINDA

Her yılın Nisan ayında grup olarak gezi düzenliyoruz. Bu geziler sayesinde tabiri caizse Ülkemizde ayağımızın değmediği yer kalmadı. Bu yıl da Akdeniz turu düzenleyerek, Akdeniz'de yer alan birçok ili gezdiklerini belirttiler.