Karaçayır'da yapımı devam eden 3500 kişilik Olimpik Spor Salonunda çalışmalarda sona gelindi. Yapımcı firmanın inşaat şefi Mustafa Kar, yapımı devam eden spor salonu hakkında bilgiler verdi. Kar, yaptığı açıklamada Havaların iyi gitmesi durumunda inşaatın 15 Mayıs'tan önce biteceğini” ifade etti.

Haber Merkezi

Bolu'da yapımına 2013 yılında başlanılan Olimpik spor salonunda çalışmalar sürüyor. Karadeniz bölgesinde büyük şehirler dışında tek olan Olimpik spor salonunun tamamlanması 2015 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Karaçayır Spor Kompleksine 8 bin metre kare alan üzerinde yapılan 3 bin kişilik Olimpik Spor Salonu hakkında yapımcı firma yetkililerinden Mustafa Kar, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kar, yaptığı açıklamada Bize verilen tarihten önce bitirmeyi hedefliyoruz. Şuanda çok yol kat ettik. Çatı inşaatını bitirdik. Aydınlatmalar ve havalandırmalar tamam. Dış cephe inşaatını da önümüzdeki günlerde tamamlamayı hedefliyoruz. Havaların iyi gitmesi durumunda 15 Mayısta bitmesi beklenilen inşaatı Nisan aylarında teslim etmeyi düşünüyoruz. Bu proje Bolu için çok önemli. Bizde Bolu için önemli olan bu proje üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Olimpik Kapalı Spor salonunda 2 antrenman sahası ve 1 büyük salon bulunuyor. Büyük salon 3 bin kişilik. 6 tane soyunma odası bulunuyor. Bolu Gençlik Spor İl Müdürü Yahya Şahan ile sık sık görüşüyoruz. Oda bu projenin bir an önce bitmesi istiyor. İnanıyoruz ve hedefliyoruz ki havalar iyi gitmesi durumunda inşaatı 2015 Nisan ayında teslim etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Her spor dalı yapılabilecek

Karaçayır'da yapımı devam eden Kaplı spor salonu olimpik ölçülerde olacak. İçinde 3 tane salon bulunacak. Biri büyük 40'a 20 müsabaka salonu, diğer 2 salon ise idman salonu olarak kullanılacak. Böylece ilimizde ulusal ve uluslararası salon müsabakaları oynanabilecek. Salonun seyirci kapasitesinin 3000 bin kişilik olacak. Salon içersinde sauna, masaj salonu yerlerde olacak. İçersinde Sosyal alanlarda olacak. Tenis müsabakalarının oynanabileceği yerler ve bilorda masaları olacak.