CHP İl Başkanı Fügen Kara 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın Biz 11 yıllık iktidarımızda emekçilerin işçilerin haklarını koruduk” diye seslenişinde, gerçekte AK Parti iktidarında emekçilerin, işçilerin haklarına Cumhuriyet tarihinde görülmemiş, sistematik bir saldırının gizlenmek istendiğini belirtti.
1 Mayıs'ın işçiler ve emekçiler açısından hak ve özgürlükler mücadelesinin en önemli günü olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Fügen kara konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kara 1 Mayıs, aynı zamanda savaşa ve sömürüye karşı dünya emekçilerinin barış” diye haykırdığı gündür” dedi. Kara yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“1 Mayıs, işçilerimiz ve emekçilerimiz açısından hak ve özgürlükler mücadelesinin en önemli günüdür. 1 Mayıs, aynı zamanda savaşa ve sömürüye karşı dünya emekçilerinin barış” diye haykırdığı gündür. 1 Mayıs; dili, dini, ırkı, ulusu, cinsiyeti, siyasal ve sosyal düşüncesi ne olursa olsun milyarlarca işçi­nin demokratik sosyal haklarını haykırdığı, dayanışmayı ve mücadelesini yükselttiği gündür. Bu ülkenin Başbakanı bugün sizlere Biz 11 yıllık iktidarımızda emekçilerin işçilerin haklarını koruduk” diye seslenirken gerçekte AKP iktidarında emekçilerin, işçilerin haklarına Cumhuriyet tarihinde görülmemiş, sistematik bir saldırıyı gizlemek istemektedir. İşçiyi, emekçiyi müşteri gibi gören bir anlayış iktidardadır.
İşçiyi, emekçiyi insan yerine koymayan bir anlayış iktidardadır. Ne güzel öldüler!”, Bu onların kaderiydi! diyen bir anlayış iktidardadır. Emekçi kardeşim; 11 yıllık AKP iktidarında sana reva görülen uygulamaları biliyor musun? 11 yıllık AKP iktidarında iş kazalarında toplamda 12.000 emekçi hayatını kaybetmiştir. 11 yıllık AKP iktidarında yaklaşık 36.000 emekçi iş kazaları sonucu engelliler sınıfına girmiştir. AKP, iş kanununda yaptığı değişikliklerle, güvencesiz, esnek bir çalışma hayatı reva görmüştür. İş güvencesini orta­dan kaldırmıştır. AKP, kadınları çalışma hayatının dı­şına iterken, çıkarılan yasalarla çocuk iş­çilerin sayısı 1 milyona çıkmıştır. AKP, 30 işçiden az işçi çalıştıran iş- yerlerindeki işçilerin sendikalaşma hakkı­nı kullanmalarını engellemiştir. AKP, çağdaş kölelik olan taşeron” uygulamasının kapılarını ardına kadar açmıştır. 2002 yılında kamudaki toplam taşeron işçisi 20 bin civarında iken, 2013 yılında bu rakam 600 bini aşmıştır. Toplamda 1,5 milyon taşeron işçi çalışmaktadır. AKP iktidarında kamuda özelleştirme nedeniyle işsiz kalan kamu işçileri zorla 4-C'li yapılmış özlük hakları ellerinden alınmıştır. AKP iktidarında telafi çalışması”, çağrı üzerine çalışma”, serbest zaman uygulaması”, denkleştirme süresi” gibi yeni esnek çalışma biçimleri getirilerek, emekçiler güvencesiz çalışmaya mahkûm edilmişlerdir.
AKP'nin 11 yıllık iktidarında işçinin emekçinin ücretleri reel anlamda dondurulmuş, ekonomik büyümeden hiç bir emekçi yararlandırılmamıştır. AKP iktidarında cumhuriyetin mirası olan birçok kamu kurumu özelleştirilmiş, işçiler işten çıkarılmış, özelleştirilen bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu kapanmıştır. AKP'nin 11 yıllık iktidarında emekçilerin vergi yükü arttırılmış, emekçilere yönelik dolaylı vergiler ağırlaştırılmıştır. AKP'nin 11 yıllık iktidarında işsizlik azalmamış, aksine artmıştır. AKP, işsizliğe çözüm üretmek yerine işsizliği gizlemek için basit istatistik oyunlarına başvurmuştur. AKP iktidarında Çalışma Bakanı emekçilere: Asgari ücret iyi bir ücret. Şükredin!” diyebilmektedir. AKP iktidarında Çalışma Genel Müdürü işverenlere emekçileri işten atma­nın yollarını anlatmaktadır. AKP, Ulusal İstihdam Stratejisi adı altında emekçilerin zaten düşük olan asgari ücretlerini bölgesel asgari ücret adı altında düş