Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan 19 kişilik grup Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri görmek için ilimize gelerek tesisteki çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldılar.
Proje gezileri öncesinde Atatürk Orman Parkı BEH-DER Kafe'de Başkan Yılmaz'la da bir araya gelen öğrencilere Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
Çöpleri enerjiye dönüştürüyoruz”
BEH-DER Kafe'de ki buluşmada öğrencileri gezi öncesi yapılan projeler ile ilgili bilgilendiren Başkan Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından kurulan ‘Katı Atık Depolama Tesisi'nden elde edilen metan gazı ile elektrik üretimine başladık. Güney Kore firmasıyla yapılan anlaşma sonunda ‘Çöpten elektrik üretimi' konusunda çalışmalara başlanıldı. Tesisten elde edilecek enerji ilk etapta bin dairenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. İlerleyen günlerde ise elektrik üretim kapasitesi 10 kat daha artıracağız. Bu sayede Bolu'nun hava kirliliğine neden olan gazlardan da kurtulmuş olacak. Bolu Belediyesi olarak Bolu'yu yaşanılabilir en güzel kentlerden biri haline getirmek istiyoruz. İstenilen kapasiteye çıkıldığı zaman ciddi bir elektrik üretimimiz olacak. Bu sayede Türkiye'nin enerji üretimine katkı sağlamış olacağız” dedi.
“Bu günden hedefinizi belirleyin”
Öğrencilere Bolu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra kendi öğrencilik hayatından ve yaşamından da örnekler vererek kesitler sunan Başkan Yılmaz, Geleceğimizin teminatı olan siz gençlere en önemli tavsiyem, hedefiniz olsun. Ben üniversite yıllarımdan bu yana Türkiye ile ilgili neler yapabilirim, böyle bir hedefim vardı. Yani o yıllarda hep Türkiye'yi hayal ettim ve bu ülke için neler yapabilirim, bunu düşündüm. Sizlerde şimdiden ne yapmak istiyorsanız bu günden hedefinizi belirleyin ve o hedef doğrultusunda çalışmalarınızı yürütün” tavsiyelerinde bulundu.
BEH-DER Kafe'deki kahvaltının ardından Bolu Belediyesi'nin hayata geçirdiği katı atık depolama ve çöpten elektrik üretim tesisini gezen öğrencilere belediye yetkilileri tarafından teknik bilgiler verildi.