Sakarya Yeni Haber Gazetesi'nin haberine göre, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi Bolu Müftülüğü'ne araç tahsisinde bulundu. Bolu Müftülüğü'ne Belediye Meclisi kararıyla otomobil tahsis edilmesi Sakarya yerel basınında yankı buldu.

Sakarya Büyükşehir Meclisi'nce Bolu Müftlüğü'ne otomobil tahsis edilmesi, Sakarya yerel medyasında ses getirdi. Sakarya Yeni Haber Gazetesi'nde yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı;

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında yine SASKİ adına Başkan Zeki Toçoğlu'na borçlanma yetkisi verildi. SASKİ'nin devam eden değişik yatırımları için ilave 13 milyon 750 bin liralık borçlanma talebi kabul edildi. Aynı toplantıda Büyükşehir Belediyesi envanterine kayıtlı 2013 model Renault Fluence aracın Bolu İl Müftülüğü'ne tahsis edilmesi kabul edildi. Toçoğlu muhalefetin Başkanım hep biz veriyoruz” sorusuna, Ağalık vermekle olur” yanıtı verdi.

HENDEK MÜFTÜSÜYMÜŞ

Başkan Toçoğlu konu görüşülürken Meclisi' e Bu arkadaş daha önce Hendek'te ilçe müftüsü olarak görev yapmıştı. İhtiyaç hasıl olmuş. Bizde kendisini kıramadığımız için böyle bir talebi getirdik. Kullanmadığımız bir aracımız vardı, onu tahsis yapıyoruz” şeklinde bilgi verdi. Belediye hizmetlerinde çok sayıda kiralık araç kullanan Büyükşehir Belediyesi'nin bu tahsis kararı Eve lazım olan camiye haram” atasözünü hatırlattı.

MAKAM ARACI

Gündemin 47. Maddesine göre Büyükşehir Belediyesi'ne ait binek aracı Bolu Müftülüğü'ne makam aracı olarak tahsis edildi. Madde ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, Bu arkadaş daha önce Hendek'te ilçe müftüsü olarak görev yapmıştı. İhtiyaç hasıl olmuş. Bizde kendisini kıramadığımız için böyle bir talebi getirdik. Kullanmadığımız bir aracımız vardı, onu tahsis yapıyoruz. Eğer gerekirse geri alırız” dedi.

SIKINTI YOK

Muhalefet üyelerinin sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili bir soru üzerine Başkan Toçoğlu, Yok bir sıkıntı yok. Zaten başkana ve Encümene yetki veriyorsunuz” dedi. MHP grubu oylamada çekimser kalmasına rağmen otomobilin Bolu Müftülüğü'ne tahsis edilmesi kabul edildi. 48. Maddede bir minibüsün de Serdivan Belediyesi'ne devri kabul edildi. Kaynak: Sakarya Yeni Haber Gazetesi - R. Kaan Oktar