Bolu Barosu avukatlarından Reşat Bulut, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın köprüler ve üst geçitlerdeki reklam panoları, çöp araçları ve billboardlar aracılığıyla reklam yapmasının, Belediye bütçesini zarara uğrattığı iddiasıyla, bunların kaldırılması amacıyla dava açmıştı. Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nde görülen duruşmalar sonrası mahkeme heyeti kararını açıkladı. Alınan kararda; …ilanların sergilenmesine yönelik bir ücret ödenmediği, basım işi içinde makul bir ücret ödendiğinden kamu kaynaklarının israf edilmediği anlaşılmakla kamu yararı ve hizmet gerekleri ile hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” ifadesi kullanıldı.

ÖZEL HABER: HAKAN AYDIN

Bolu Barosu Avukatlarından Reşat Bulut, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kamu kaynaklarını kullanarak kendi reklamını yaptığını iddia ederek Sakarya 2. İdare Mahkemesine dava açmıştı. Sakarya 2. İdare Mahkemesinde yapılan görüşmeler sonucu mahkeme kararını açıkladı.

Reşat Bulut, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın köprüler ve üst geçitlerdeki reklam panoları, çöp araçları ve bilboardlar aracılığıyla kendi reklamını yapmasının, belediye bütçesini zarara uğrattığı iddiasında bulunmuştu.

“KAMU KAYNAKLARI İSRAF EDİLMİYOR”

Sakarya 2. İdare Mahkemesi aldığı kararda; Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikte ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip belediyelerin, belli ölçüde çeşitli sebeplerle (Kutlama, tebrik, festival, açılış vs.) il içerisinde tanıtıcı, bilgilendirici faaliyette bulunabileceği, bununda ilan panoları, bilboardlar, belediyeye ait araçlar yoluyla yapılabileceği, dolayısıyla davaya konu tanıtım ve temsil hizmeti olarak değerlendirilen ilanların, belediye bütçesinden ayrılan temsil gideri kalemiyle örtüştüğü, buna yönelik Sayıştay Temyiz Kurulu kararlarının bulunduğu, ilanların sergilenmesine yönelik bir ücret ödenmediği, basım işi içinde makul bir ücret ödendiğinden kamu kaynaklarının israf edilmediği anlaşılmakla kamu yararı ve hizmet gerekleri ile hukuka aykırılık bulunmadığı soncuna varılmıştır” ifadesine yer verildi.

AĞCAN; BU YAPTIKALRININ CEZASINI ÖDEYECEKLER”

Mahkeme sonucunun ardından gazetemize açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Reşat Bulut'a ve o süreçte karalayıcı ve kesin hüküm veren bazı gazetecilere dava açacaklarını söyledi. Ağcan, Bu insanların amacı bizleri karalamaktı. Mahkeme bizim doğru yaptığımızı ortaya koydu. Şimdi sıra bizde; Bu insanlar, Belediye'yi kötülemek, zora sokmak, halkı yanlış bilgilendirip ortada bir suç varmış gibi kamuoyuna lanse etmenin cezasını ödeyecekler” dedi.