Mengen'de PTT Şube Müdürlüğüne kredi başvurusunda bulunan şüpheli bir şahıs, PTT Müdürlüğünce kredi tutarının onaylanmasına rağmen kredi işlemleri esnasında sahte kimlik kullandığı fark edilince güvenlik güçleri harekete geçti.
Mengen Atatürk Caddesi üzerinde ‘Terme Petrol' adı altında faaliyet gösteren akaryakıt istasyonu önünde 52 …7 plakalı beyaz renkli BMW marka araç içerisinde olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen 3 erkek şahıs Emniyet güçleri tarafından yakalandı.
Konuyla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürlüğü şu açıklamada bulundu: Mengen Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda İl Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan detaylı araştırmalarda; şahısların üzerinde ve yakalanmış oldukları 52 ..7 plaka sayılı araçta yapılan aramada çeşitli isimlere kayıtlı üzerlerinde kendi fotoğrafları bulunan (8) Adet Nüfus Cüzdanı, (4) Adet Sürücü Belgesi, 13.650 TL nakit para elde edilmiştir.
Yapılan çalışmalar sonucu Şüpheli şahısların,
OLAY 1 (Mengen) ; 04.06.2014 günü saat 09.30 sıralarında S.K. adına tanzim edilen üzerinde Şüpheli S. S. isimli şahsın fotoğrafı bulunan Nüfus Cüzdanı ile Mengen PTT Müdürlüğünde Vakıfbank Kredi Formu ile 14.000 TL Kredi başvurusunda bulunma olayı,
OLAY 2 (Yeniçağ) ; 04.06.2014 günü saat 10.15 sıralarında sonradan yapılan değerlendirme sonucu Şüpheli S.S. isimli şahıs ile Şüpheli Y.K. isimli şahısın Yeniçağ PTT Şube Müdürlüğüne geçmesi ve Şüpheli Y.K. isimli şahısın S.Y. adına tanzim edilen üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu Nüfus Cüzdanı ile Yeniçağ PTT Müdürlüğünde Vakıfbank ve Aktifbank aracılığı ile 20.000 TL Kredi Çekme Başvurusunda bulunma olayı,
OLAY 3 (Devrek) ; 04.06.2014 günü saat 09.30 sıralarında S.K. adına tanzim edilen üzerinde Şüpheli S. S. isimli şahsın fotoğrafı bulunan Nüfus Cüzdanı ile Devrek PTT Müdürlüğünden İNG Bank aracılığı ile 14.000 TL Kredinin çekilmesi olaylarının failleri oldukları, bu eylemleri birlikte önceden planlayarak organize bir şekilde gerçekleştirdikleri değerlendirilmiştir.
Şüpheli şahıslar 05.06.2014 günü Mengen Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak çıkartılacaklardır.
Bolulu vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmalar aralıksız devam edecektir.”