Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'nin ilk gününün akşamında birbirinden güzel konserler ve halk oyunları gösterileri ile Bolulular unutulmaz bir gece yaşadı. Özellikle yurt dışından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bolu Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Marka Şehir Bolu ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'nin ilk günü sona erdi. Sabah birbirinden güzel etkinliklerle başlayan ve gün boyu devam eden festivalin akşamında ise Bolulular unutulmaz bir gece yaşadı. Belediye Meydanında düzenlenen etkinliğe Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ile eşi Mahire Zahteroğulları, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile eşi Güler Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin İka, Emine Davarcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önünde kurulan dev sahnede devam eden etkinliklerde Kırgazistan, K.K.T.C,Türkmenistan, Yakutistan, İran Türkmen Sahra, Kazakistan, Azarbeycan, Özbekistan'dan gelen dans gruplarının gösterileri katılımcılardan tam not aldı. Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk danslarını sergiledi. Farklı ülkelerden gelen halk dansları grupları ve Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu kendilerine özgü yöresel kıyafetleri ve danslarıyla Bolululara görsel bir şölen yaşattı.

Dans gruplarının ardından Bolu'nun sevilen sanatçısı Ramazan Çelik sahne performansıyla göz doldurdu. Konser boyunca hareketli türkü ve şarkılarla dinleyenlere hareketli anlar yaşatan sanatçı Ramazan Çelik, hem oynadı hem oynattı. Ramazan Çelik'in ardından İran Karadeli Göklen Müzik grubu sahne aldı. Daha sonra ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçısı Nazlı Öksüz büyüleyici sesiyle Halk Müziği'nin seçkin örnekleriyle Boluluları coşturdu.

Düzenlenen Konser Bolu Belediye Başkanı Allaaddin Yılmaz'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz'e plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.