Görgü tanıkları Anıtpark civarında karşıdan karşıya geçmek isterken bir aracın çarptığını söylüyor.

Olayın sıcaklığı ve korkuyla kendini bir bahçeye zor atabilmiş. Çarpan ise oralı olmayıp uzaklaşıp gitmiş.

Haber verilmesi üzerine gönüllü dernek üyeleri hemen harekete geçiyor, çünkü kaybedecek zaman yok, hayatta kalması için dakikaların önemi var.

Hemen kliniğe yatırıyorlar, röntgen film MR derken kalça kısmında fena halde kırklar olduğu ortaya çıkıyor. Bolu'daki uzmanların üstesinden gelebileceği bir operasyon olmadığı anlaşılınca İstanbul'dan ciddi bir ücret karşılığında hekimi ortada beş kuruş para olmamasına rağmen davet ediyorlar.

Gönüllüler sosyal ağdan yardım çağrısında bulunarak doktor ve klinik ücretinin masrafını 50-100 toplamaya başlıyorlar, çağrı paylaşılarak daha çok kişiye ulaştırılıyor, sürekli ilan verilerek toplanan para ve kalan meblağ hekim Bolu'ya ayak basmadan temin ediliyor.

İstanbul'dan gelen hekim hemen ameliyata başlıyor, saatler geçiyor, gelecek güzel haberleri bekleyen yardım severlerden dua etmeleri isteniyor çünkü her operasyonda olduğu gibi hayati tehlikesi bitmiş değil.

Akşamüzeri ama maddi ama manevi destek verip ameliyat sonucunu bekleyenler için Mine Hanım bilgilendirme geçiyor...

“Yaralı sokak kedimiz operasyondan başarı ile çıkmıştır, kalçasındaki 5 kırık tahminimizden daha kötüymüş ama iyi geçmiş, sinirsel bir sorun olmazsa tekrar eskisi gibi koşup oynayabilecek.”

Evet, yanlış okumadınız tüm koşuşturma bir sokak KEDİsi için ve bu koşturma yüzlerce koşturmadan sadece biri, nerden mi biliyorum? Bolu'daki muhtelif veterinerlere 25 bin TL ye yakın borçları var ve hepsi sahipsiz yaralı sokak hayvanlarının tedavisinden kaynaklanıyor.

Onlar için sokak hayvanları bir insan kadar değerli, bu uğurda BOLPATİ derneği kurup Facebook da Bolu hayvanseverler topluluğu sayfası oluşturmuşlar, hemen sizde girip sayfayı beğenin, Bolunun sokak hayvanları için gönüllü topluluğa destek olun.

Maddi gelirleri yok, gönüllüler hiç giymedikleri ve kullanmadıkları eşyalarını veriyor, sosyal ağdan satılıp gelirini sahipsiz sokak hayvanları için kullanıyorlar.

Belediyemizden Engelsiz cay bahçesi misali yer istemişler ki işletip para kazanmak değil mevcut ve üzerine her gün eklenen borçlarını ödeyebilsinler, belediye olumlu bakıp yer göstereceğini söylemiş.

Bizim işyerimizin sokağındaki kedi ve yavrularısayesinde tanımıştım, haftaya da onların hazinhikâyesini ve derneğin nasıl seferber olduğunu anlatayım. Bu arkadaşlar övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar.

Hasan Perçin

[email protected]