51. Kütüphaneler Haftası nedeniyle, Bolu İl Halk Kütüphanesi tarafından Kardelen Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılımın oldukça az olması nedeni ile Bolu İl halk Kütüphanesi Müdürü Cemil Şahiner, vatandaşlara kitap okumaları için defalarca ricada bulundu.

51. Kütüphaneler Haftası kutlamaları kapsamında İl Halk Kütüphanesi tarafından, Kardelen Meydanında bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Meydanda bulunan ağaçlara asılan afişlerle duyurulan etkinlik kapsamında, bankların üzerine bırakılan kitaplar, vatandaşlar tarafından okundu.

Etkinliğe katılımın az olduğu dikkat çekerken, İl Müdürü Cemil Şahiner, eline aldığı kitapların okunması için meydanda yürüyen ve banklarda oturan vatandaşlara yoğun ısrarda bulundu.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgi veren Bolu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cemil Şahiner, 51. Kütüphaneler Haftası kapsamında, toplumda kitap okumanın, yazmanın ve düşünmenin önemini gündeme getirmek üzere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Şahiner, Kütüphaneler Haftası kapsamında, 81 il merkezinde ve muhtelif ilçelerde aynı zamanda bir okuma etkinliği gerçekleştiğini dile getirerek, Bu etkinlik, gençlerimizi, okumayanları bir an olsa kitaplarla baş başa bırakmak, onları bir anda günlük aktiviteler arasında kitabın arasına koymak üzere düşünülmüş bir planlamadır. Biz bu etkinliği yıllardır yapıyoruz. Ancak kültüre ve okumaya karşı duyarsızlık var" dedi.

Kütüphanelerde kitap okunmasına rağmen, toplumda okuma oranının düşük olduğuna dikkat çeken Şahiner, "Okuma konusunda, iyiye doğru bir gidiş söz konusu ama henüz istenilen seviyede değil. Biz çok daha renkli, çok daha güzel kalabalıklar bekliyorduk. Ama yine de her zaman için umudumuz var" şeklinde konuştu. Okunan kitaplar vatandaşlara hediye edildi. Haber Merkezi