Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, orman yangınlarına 18 dakika içerisinde müdahale ettiklerini söyledi.

Şahin, yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan yağışların ormanlardaki yangın riskini azalttığını belirterek, son 10 yılda yangınların büyük bir kısmının Eylül Ayında yaşandığını kaydetti.

Bölge müdürlüğüne bağlı 14 orman gözetleme kulesinin bulunduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Kuleler sayesinde bir milyonluk hektarlık alanı çok rahatlıkla gözlemliyoruz. Orman yangınlarının ilk habercileri bu kulelerdeki arkadaşlar. Ekiplerimiz, çıkan orman yangınlarına 18 dakika içerisinde müdahale ediyor. Yangınlarla mücadelede 460 orman işçisi, 250 orman muhafaza memuru ve 173 de orman mühendisi hazır bulunmakta. Orman suçlarıyla ve orman zararlılarıyla mücadele etmekteyiz."

Şahin, bazı ürünlerde hasat döneminin başladığını vurgulayarak, "Geride kalan anızların yakılmaması konusunda çiftçilerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Bu anızlar kış ayları gelene kadar yakılmamalı. Yakılan anızlar nedeniyle zaman zaman orman yangınları meydana geliyor. Bunun için vatandaşlarımızın daha duyarlı davranması gerek" dedi.