Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İzzet Baysal kamp Eğitim Merkezinde düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem yaptığı İzzet Baysal kamp Eğitim Merkezinde düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir gelerek açıklamada bulunan Şahin Ertem, Bu gün sizlerle bir araya gelme nedenimiz her ne kadar 10 Ocakta iletişim araçları ile sizlerin 10 Ocak gazeteciler gününüzü kutlasak da sizlere değer verdiğimizi göstermek sizlerin en azından hatırınızı sormak için sizleri buraya çağırdık. Çağırdık derken aslında geçlik liderlerim hemen, hemen hepinizi telefonla arayarak ya da bizzat çalıştığınız yerleri ziyaret ederek sizlere karanfil vererek sizlerin 10 Ocak gazeteciler günün kutladı. Eğer uğramadıkları da varsa sizlerden özür diliyorum. Tabi basın hem yaşadığımız bölgede hem ülkemizde ve tüm dünyada insanları bilgilendiren en önemli araçlardan bir tanesi basın tabi ki görüşünü ortaya koyacak basın mensupları tabi ki seslerini duyuracaklar. Çünkü sesini duyuran basın toplumsal gerçekleri öğrenmek için bizler için, halk için, yöneticiler için çok önemli bir görev üstleniyor. Dolayısıyla biz farklı mekân da beklide kendi kurumuzda çalışırken bir haberi sizler sayesinde anında öğrenmiş ola biliyoruz hepinizden görev anlayışı dışında Allah razı olsun çünkü bu haberler bizler için önemli tabi sizlerinde objektif haber doğru haber seviyeli haber gibi farklı bir misyonunuz olduğunuzu farklı bir sorumluluk duygusuyla çalıştığınızı biliyoruz. Ben hem şahsım hem kurumum adına ilimizde basının bizi son derece iyi aydınlattığı kanaatindeyim bu duygu düşüncelerle hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün kutluyorum şahsım ve kurum adına hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra projeler hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Akdoğan Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Gençlik merkezimiz gençlerimizin serbest zamanda kendi istekleri doğrultusunda sosyal kültürel sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş gençlik spor il müdürlüklerine bağlı şubeler burada neler yapıyoruz? Gençlik merkezlerinde kurslarımız var. Çeşitli branşlarda kurslar açıyoruz. Eğitim seminerlerimiz oluyor. Bunun dışında sosyal sorumluluk projelerimiz var. Bakanlımızın yürüttüğü projeler var gençlik kamplarımız bunlar var. Belli gün ve haftalarda bu gün yaptığımız gibi kutlamalarımız ve anmalarımız oluyor. Bunun dışında bakanlık projelerinden şehirler ve kültürler, yörelerimiz şehirler ve kültürel projelerimiz bulunmakta. Şu ana kadar gençlik merkezimizde 8229 üyemiz bulunmakta geçen yıl 2015 yılında da 3200 aktif olarak üyemiz bir şekilde gençlik merkezimizin her hangi bir faaliyetinden yararlanmıştır. Bunun dışında sosyal sorumluk projelerinde neler var engellilerle yapmış olduğumuz çalışmalar var. İşte engelli ile el ele projemiz bunu dışında hala devam eden aydınlık yüzler grubumuz var. Her hafta engelli gençlerimize halk oyunları ile ritim olsun bu konuda her hafta beraberiz. Engelliler ile hem faklılık oluşturmak hem de ilçelerde ki burada engelli ile ilgili hem halkımızı bilgilendirmek hem de oradaki gençleri de engelli arkadaşlarımıza davranışları için bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Gençlik kamplarımızda neler yaptık; bu yıl 3500 gencimizi Aladağ gençlik kampında misafir ettik. Yaklaşık 250 gencimizi de Türkiye deki değişik kamplarımıza yönlendirerek kamplar katılmalarını sağladık. Şehirler ve kültürel projesinde yine burada 700 gencimizi Bolu da ağırladık. Çeşitli illerimizden gelen gençlerimizi ve aynı bizim gönderdiğimiz 500 gencimizi de değişik illere göndererek kordaki kültürel değişim yaparak oraları tanımaların vesile olduk. Sosyal sorumluluk adına bir iki projeden bahsetmek istiyorum. Küçük yüreklerin büyük hayatları bu projelerde neler yaptık? Şimdi lösemi çocuklarımıza yönelik bir proje lösemi çocuklarımız bazen sağlıklarından dolayı veya kendi kişisel bakımları dolayı okula gidememekte, bu gidemedikleri zamanlarda gönüllü gençlerimiz evlere giderek veya evlerimden alarak okuldaki alamadıkları konuları destek anlamında dersler vermekteler. Hayallerine dokun projemiz var. Bu da yine bir okulumla ortaklaşa yaptığımız proje bu proje yine gençlerimizin derslerinin yanında sosyal ve kültürel anlamda destekleyerek onları daha çok motivasyonlarını artıracak nitelikte çalışmalar yaptık. Yine Çanakkale ile bir programız oldu 57 alay vefa yürüyüşümüz gençlik merkezi olarak oradaydık büyük bir katılımla orda yaklaşık 5 km bir parkur vardı orayı vefa yürüyüşünde beraber olduk. Ayrıca bütün kurslarımız ücretsizdir bunu da sizlerin sayesinde vatandaşlara duyuruyorum” diye konuştu. Sefa Günay