Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Yahya Şahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Şahan'ın yaptığı açıklama şöyle: Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir.
Bu nedenle gazetecilik mesleğini yapanların Ekonomik, Sosyal ve Mesleki konularda çağın gerektirdiği geniş imkanlara sahip olmaları gerekmektedir.
Bir ülkede fikir özgürlüğünün işlerlik kazanması, farklı görüşlerin ifade edilebilecek kanallar bulması, ancak gazetecilerin konumunun iyileştirilmesiyle mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerle Bolu da görev yapan tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü” kutlar, başarılar dilerim.”