17 Aralık operasyonu Hükümet ile Hizmet Hareketi arasında yaşanan gelişmeler sonrası, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddia edilen kişilerin yer değişiklikleri ve görevden almalar yaşanmıştı. Son olarak Hizmet Hareketine yönelik çalışmanın sağlık sektörüne sıçradığı iddia ediliyor. Sağlık İl Müdürlüğü ve AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yönetim kademesinde bulunan ve Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddia edilen isimler bir bir görevden alınıyor.
Hizmet Hareketi ile Hükümet arasında ki gerginlik, görevden almalarla devam ediyor. Yaşanan gelişmeler sonrası İl Emniyet Müdürlüğü'nde Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddia edilen Emniyet mensuplarının ya görev yerleri değiştirilmiş ya da bulundukları görevlerden alınarak pasif görevlere atanmışlardı. Daha sonra ki süreç de ise İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde ufak çaplı değişiklikler yaşanmıştı.
Sağlık'ta ‘HİZMET' depremi!
Hizmet Hareketine yönelik üçüncü dalga ise Sağlık sektöründe devam ettiği iddia ediliyor. Sağlık İl Müdür Yardımcısı Bülent Kızıldağ ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ertuğrul Erengörevlerinden alınarak, yeni isimlerin atamaları gerçekleştirildi. Sağlık İl Müdürlüğü'nde Hizmet Hareketi'ne yakın olduğu iddia edilen özellikle hastane yönetimlerinde ki üst düzey yöneticilerin de yakın tarih de bulundukları görevlerden alınacakları gelen bilgiler arasında.
TIP FAKÜLTESİ'NDE DE DEĞİŞİKLİKLER YAŞANIYOR
AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde de yaşanan görev değişiklileri, akıllara Hükümet ile Hizmet Hareketi arasında yaşanan sürece bağlanıyor. AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde yönetim kademesinde bulunan Arif Duran, Mustafa Şilt ve Uğur İyitür'ünde görevlerinden alındıkları belirtiliyor.