2020 yılında Kartalkaya Gençlik Spor ve izcilik kulübü tarafından hazırlanıp Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulan proje ile Bolu’da özellikle pandemi sürecinde evlerinde teknoloji ile birlikte sosyal ve sportif faaliyetler den uzak kalan gençlerin sağlıklı beslenmeleri sağlıklı hareket etmeleri amacıyla hazırlanan proje çalışmalarına başladı. Sosyal etkinliklerin gelişim için önemli bir uyaran olabileceğini belirten proje yürütücüsü Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya, çocukların ve gençlerin zorluklarla başa çıkma yollarını bulmak zorlu bir duruma uyum sağlamayı öğrenmek yürümek koşmak tırmanmak zorlukların üstesinden gelme yeteneğini gelişmeye teşvik ettiğini dile getirdi. Dışarı çıkmak ve doğayı izlemek çocukları gençleri ve daha sonraki yaşamlarda olabilecek bütün fiziksel hareketsizliğin insan vücuduna pek çok olumsuz sonucu olduğunu belirten Doç. Dr. Ayhan Çetinkaya hareketsiz yaşamın diyabet hipertansiyon obezite gibi pek çok hastalığa neden olduğuna dikkat çekti.

Fiziksel hareketsizliğin önüne geçmek için hareketli bir yaşam benimsenmesi gerektiği vurgularken hareketli ve aktif bir yaşamın pek çok hastalığın önlenmesinde önemli rol oynadığını anlatan Çetinkaya, “Fiziksel aktivitede kişinin bedensel ruhsal ve sosyal ve çevresel iyi olma halini geliştirme ve koruma da etkilidir. Kalp hastalıkları obezite yüksek tansiyon diyabet gibi hastalıklardan korunmada en etkin ve en ucuz ilaçtır” dedi.

Kartalkaya Gençlik Spor İzcilik Kulübü Kulüp Önderi Secaatin Demirbaş, “Son birkaç yıldır Türkiye ve dünyayı etki altında bırakan pandemi ile birlikte çocukların ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak için bu projenin hazırladığını belirten ise proje kapsamında, İzcilik, Spor aletleri ile egzersiz çalışmaları, Kır gezisi, Kamplar, Fidan dikimi, Okçuluk eğitimi, Ebru sanatı, Telsizcilik, Ney eğitimi ve birçok spor ve oyun faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Proje ile sosyal anlamda kendini tanıyan toplu olarak hareket etmekten mutluluk duyan toplum içerisinde kendini ifade edebilen sağlıklı yaşamayı kendisine rehber edinmiş bireyler yetiştirmeyi amaç ediniyoruz” dedi.