Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Deva Derneği ve Düzce Sıhhat Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama programına katıldı. İki derneğin üyeleri ve çok sayıda doktorun katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Başkan Yılmaz; İnsanların sağlık alanında çalışan bütün personellere güveninin tam olduğunu ve bunun daha da iyi noktalara geleceğini belirtti.
Bolu Deva Derneği ve Düzce Sıhhat Derneği tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama programı gerçekleştirildi. Highway Balo ve Kongre Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleşen programa katılan ve bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Yaradan insanı bütün yaratılanların en şereflisi yapmış ve bu konuyla ilgili bir doktor büyüğümden dinlediğim bir şeyi sizlerle de paylaşmak isterim. Kalbin alt tarafında bir nokta, sürekli elektrik üreterek kalbin devamlı atışını sağlıyor ve elektrik üretimi kesildiği anda da hayat sona eriyormuş. Düşünün ki ıslak bir ortamda elektrik üretimi nasıl gerçekleşiyor şu anda bunu bilenimiz bile yok ve inşallah ileride bunu da anlayabiliriz. Onun dışındaki bütün fonksiyonlara müdahale edebiliyor, ayakta büyük bir problem olsa gerekirse ayağı kesip yerine yenisini yapabiliyoruz. Tıp o kadar ilerledi ki artık, neredeyse ölümün dışındaki bütün problemlere çare bulabiliyor. Bu konuda da bütün tıp personellerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
“Sağlık alanındaki gelişmeler sayenizde gerçekleşiyor.”
Konuşmasının devamında, sağlık alanındaki gelişmelerin, hükümetin, bakanların ve daha da fazlasıyla bu alanda çalışanlar sayesinde gerçekleştiğini belirten Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Daha önceleri hastaneye gittiğimizde azarlanan ve aşağılanan bir yapıdayken şu anda en alt kademesinden başhekimine kadar bizler sıcak karşılanıp, güler yüz görüyoruz. Ülkemizde müthiş bir sağlık bilişimi oldu. Şu an itibariyle Avrupa'nın birçok ülkesinden daha iyi konumda olduğumuzu biliyorum çünkü dünyayı dolaşıyor ve oradaki insanlarla da sağlık hizmetlerini ve sağlıktaki gelişmeleri konuşup istişare ediyoruz. Gün geçtikçe de bu konudaki çalışmalar sürekli değişip gelişiyor. Böyle bir değişim ve gelişime doğru yürüyen bakanlarımız ve hükümetimiz iyi ki var. Fakat özellikle işin asıl sahipleri sizlersiniz ve sizlerin sayesinde bu gelişmeler gerçekleşebiliyor. İşe Bolu'dan bakacak olursak da, Bolu'da da sağlık hizmetleri o kadar güzel yürüyor ki çevreden ve bölgeden Bolu'ya hastalar gelmeye başlıyor. Hatta sağlık alanında çalışanlar, bir havaalanımız olsa yurt dışından bile hastaların geleceğini belirtiyorlar ve inşallah bunlar da olacak. Daha iyi noktaya geleceğimiz konusunda benim inancım tam çünkü sizlere, sağlık alanında çalışan bütün personelimize güveniyoruz. Bu programı düzenleyen ve katılımlarıyla birlik ve beraberliği sağlayan herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Allah başta sizlerin ve sonra hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”
Konuşmaların ardından mesleğinde uzun yıllarını harcamış ve büyük başarılara imza atmış doktorlara, Başkan Yılmaz tarafından plaket takdim edildi.