Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın doğrudan faaliyet desteğiyle yürütülmekte olan, ‘Bolu İli Sağlık Turizmi Yatırımcı ve Ziyaretçilerini Bekliyor' projesinin odak grup toplantısı TSO'da yapıldı.
Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkan Vekili Cavit Demir, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Murat Özmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Nadir Göksügür, Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Arzu İlçe, Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri İnan Kalaycı ve Mehmet Fırat Oktar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bolu YDO Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görev yapan şehir plancılarının katılımıyla yapılan odak grup toplantısında, proje yürütücüsü Yrd.Doç.Dr. Bilsen Bilgili tarafından proje kapsamında uygulanacak olan faaliyetler ile ilgili bilgiler verildi.
Terapatik ve sportif rekreasyon modellemesi esasıyla yapılmakta olan projede, Bolu ilinin sağlık turizmi açısından yoğunlaşacağı noktaların da istişare edildiği toplantıda ayrıca Bolu'ya termal alanında benzerlik gösteren Çek Cumhuriyeti'nin Karlovy Vary şehrinin mevcut yapısal durumu da ele alındı. Bolu'nun sağlık turizminde marka kentlerden birisi olabilmesi için yatırımcı ve ziyaretçi rehberi niteliğinde olacak modelleme raporunda değerlendirilmek; aynı zamanda da kurum ve kuruluşların bu süreçteki rollerini belirlemek üzere, toplantıya katılan kurum yöneticileri ve sektör kuruluşlarından da kendi alanlarında yürüttükleri çalışmalar ve konuyla ilgili görüş ve önerileri alınarak kayda geçirildi.
Toplantıya katılan kamu ve özel sektör temsilcilerine teşekkür eden proje yürütücüsü TSO Başkanı Türker Ateş, bu çalışmayla sağlık turizmi alanında gelişim kaydedebilmek adına somut bir yol haritasına ve kılavuza sahip olabilmeyi hedeflediklerini dile getirdi.