Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Bolu'da yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, İlimizde her geçen gün Diyaliz hastası sayısı artmakta iken Merkez ünitedeki 30 yataklı Emine Baysal Diyaliz Merkezi kapatılıyor. Üniversiteye taşınacağı söylenen diyaliz üniteleri hastaların özel hastaneye kaçmasını önünü açacaktır. (bunu anlamakta güçlük çekiyoruz? ) ve diyaliz makinelerinin en az 10 tanesi atıl duruma düşecektir” dedi.

Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Bolu2da sağlık alanında yaşanan sıkıntıları ve aksaklıkları yaptığı bası açıklamasıyla kamuoyuna aktardı. Yılmaz tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere verildi;

“YETKİLİ SENDİKAYIZ”

Sağlık Sen Bolu Şubesi olarak Bolu'nun Sağlık alanında en büyük sivil toplum örgütüyüz. Sağlık ve sosyal hizmet alanında tüm kurum ve kuruluşlarda yetkili sendikayız. Bize destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Büyük olmanın yetkili olmanın getirdiği sorumlulukların farkındayız. Bunun için Bolu'da Sağlık alanında yapılan yanlışları, eksiklikleri kamuoyuna iletmek ve doğru yolu göstermekle mükellefiz.

“SORUN YARATMAK LAZIM”

Bolu Sağlık sistemi Türkiye de örnek gösterilen, uygulamadaki başarılarından dolayı yeni uygulamalarda pilot bölge olarak hizmet vermekteydi. Lakin Sorunsuz Sağlık Sistemi Olmaz, Sorun yaratmak lazım!

YAP BOZ OYNANMAYA BAŞLANDI

Genel Sekreterlikler kuruldu, hastane yöneticimizin tutumlarından dolayı hastanelerde (Köroğlu ünitesi, kadın doğum ünitesi,merkez ünitede) çalışan Doktorların bazıları il dışına tayin istediler ya da özel hastanelere geçtiler.Yardımcı Sağlık personeli huzursuz, çalışanlar(taşeronlar) huzursuz, gelir düşmeye, harcamalar aşırı artmaya başladı. Hastanemiz inşaat alanına döndürüldü, bir gün yapıldı diğer gün yıkıldı; adeta yap boz oynanmaya başlandı. Milyonlarca lira harcanarak çalışanların alın teri boşa gitti.

HASTALAR İL DIŞINA SEVK EDİLMEKTEDİR

Bolu'muzda 30 yıl önce 2 Acil servis var iken, geçtiğimiz yıl Merkez Ünitedeki Acil Servis kapatıldı, sırasıyla yataklı servisler, tomografi, yaklaşık 750 bin TL harcanan ama çok az bir süre hizmet veren yoğun bakım ünitesinin, kapısına kilit vuruldu. İlimizde yoğun Bakım ünitesi yeterli olmadığı için hastalar il dışına sevk edilmektedir.

ÖZEL HASTANEYE KAÇMASINI ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

Bu da yetmedi. İlimizde her geçen gün Diyaliz hastası sayısı artmakta iken Merkez ünitedeki 30 yataklı Emine Baysal Diyaliz Merkezi kapatılıyor. Üniversiteye taşınacağı söylenen diyaliz üniteleri hastaların özel hastaneye kaçmasını önünü açacaktır. (bunu anlamakta güçlük çekiyoruz? ) ve diyaliz makinelerinin en az 10 tanesi atıl duruma düşecektir.

BOLU'YA NE KAZANDIRACAKTIR?

Kapatılan Merkez Ünite için düşünülen AMATEM(Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Eğitim Merkezi) yapılması Bolu'ya ne kazandıracaktır? Burası Göğüs hastalıkları hastanesi ya da 2.basamak Devlet Hastanesine dönüştürülebilir. Sağlık Tesislerimizin büyümesi ve gelişmesi gerekirken Tıbbi Hizmetler ve Sağlık Turizmi alanında Bolu'nun ufkunun daraltılmasına ve hizmet alanının küçültülmesine anlam veremiyoruz.

SORUNLARA HER GÜN BİR YENİSİNİ EKLEMEKTEDİR

İlimizin Sağlık Hizmetleri İdarecilerin tutumu, yanlış uygulamaları, kamu kaynaklarının yanlış kullanılması nedeni ile hastanelerimiz hizmet veremez hale gelmektedir. 01.08.2014 tarihinde Üniversite hastanesi ile Devlet hastanesi birleştirilmesi ile (Afilasyon) birlikte mevcut sıkıntılar iyice artmış olup, çalışanların ek ödeme adaletsizliği ve çalışan memnuniyetsizliği had safhaya çıkmıştır. Sorunlara çözüm bulması gereken kurum KHB Genel Sekreterliği idarecileri çözüm üretmek yerine sorunlara her gün bir yenisini eklemektedir.

YETKİLİLERİ VE SAĞLIK BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Sağlık çalışanlarının talebi olmamasına rağmen resen görevlendirme yaparak çalışanları mutsuz eden, Tüm yetkileri kendinde gören, Kurumun idari Hizmetler başkanın olmadığı yerlerde Mali Hizmetler Başkanı vekâlet eder şeklinde hüküm bulunmasına rağmen tüm yetkileri elinde tutan, Kurum tek resmi makam aracı izni verirken kılıfına uydurulup, kendine ikinci makam aracı kiralatan, Duvarları yıkıp kendine makam odası yapan müteahhit idarecilerin yerine; Bolu'nun derdini dert edinen, sağlık alanındaki sorunlara çözüm üreten, personelin sıkıntılarına çözüm bulma anlayışında olan idareciler olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sorunların giderilmesi noktasında ilimizdeki yetkilileri ve Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz.