Sağlık-Sen Bolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaz, hastanelerin birleşmesinin ardından çıkan sorunların ortadan kaldırılması için açıklamalarda bulundu. Birleşim sonrası ek ödeneklerini kaybeden personelin durumunda bir an önce iyileştirme yapılmasını talep eden Başkan Yılmaz, üniversite bünyesinde yer alan ünite personelinin ulaşın sorununu dile getirdi.

17 Kasım 2014 tarihinde Bolu Sağlık-Sen Şubesi olarak Bolu ili kamu hastaneler birliği genel sekreteri Dr. Murat Özmen ile sağlık çalışanlarımızın ek ödemede ki kayıpların giderilmesi ve çalışma motivasyonunu bozan genel problemlerin çözümü hakkında Sağlık-sen Bolu Şube Yönetim Kurulu adına Başkan Sami Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Yılmaz açıklamasında, Üniversite hastanesi ve sağlık bakanlığına bağlı hastanelerin birleşmesi sonucunda (AFİLİASYON) meydana gelen ek ödeme kayıplarının birleşmeden önce yapılan görüşmelerde bu kayıpların yaşanmayacağı ifade edilmesine rağmen bugüne geldiğimizde uzman hekimler ve yardımcı sağlık personellerinin (hemşire, sağlık memuru vb.) ek ödemelerinde kayıplar olmuştur. Bu kayıpların idaresel çalışma düzeni ya da hangi nedenlerden olduğu Genel Sekreterliğe sorulmuş olup; konu hakkında bir an önce çözüm üretilmesi ve konunun takipçisi olacağımız iletilmiştir. Genel sekreterliğe, sağlık çalışanlarımızın motivasyonunun iyileştirilmesi, sürekli yer değişikliğinin yaşanmaması ve yaşanan sıkıntılarla ilgili çözümler üretilmesi tarafımızdan iletilmiştir.

Ayrıca Üniversite ünitesinde çalışan sağlık personelinin toplu taşıma servis problemlerinin giderilmesi noktasında çözüm üretilmesi de istenilmiştir” dedi.