Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'un hastanede uğradığı bir silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesi üzerine tüm Türkiye'de tepkiler devam ederken Bolu'da da İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi personeli hastane önünde eylem yaptılar.

HABER: EMRAH ÖGET

Sağlık Sendikası öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde hazırlanan pankartlarla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde toplanan hastane personelleri şiddet karşıtı sloganlar attı şiddetin önüne geçilmesi için yeterli tedbirlerin Devlet tarafından alınmasını talep etti.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ ORTAYA KOYMUŞTUK”

Silahlı saldırı sonucu görevi esnasında hayatını kaybeden Dr. KamiL Furtun ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Sağlık Sendikası Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz. Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla Sağlık-Sen olarak çeşitli zamanlarda çözüm önerilerimizi ortaya koymuştuk. Sağlık Bakanlığı ile 2011 yılında başlattığımız Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans” kampanyasının ardından bir dizi tedbirler alınmasına rağmen şiddetin önüne geçilememiştir” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN CANI DA DEVLETİMİZE EMANETTİR”

Devletin bu tür şiddet olayların önüne geçilebilmesi için yeterli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Sami Yılmaz, Görülmektedir ki mevcut uygulamalar yeterli değildir ve acilen şiddeti önleyici, caydırıcılığı yüksek hukuki yaptırımlar hayata geçirilmelidir. Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza emanetse, sağlık çalışanlarımızın canı da devletimize emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır. Maalesef, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar. Bu acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, istihdam stratejileri nitelikli güvenlik ihtiyacı talebine uygun hale getirilmeli, hiçbir sağlık çalışanımızın burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

“ACIMIZ BÜYÜK, UMUDUMUZ KIRIKTIR”

Buradan milletimize de seslenmek istiyoruz diyen Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun bu milletin kıymetli bir evladıydı. Milleti için şifa veren kıymetli yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Bu acı sadece sağlık çalışanlarının acısı kalmamalı, millet evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır. Hastanelerimizi hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için devletin alacağı tedbirler kadar, toplumun tüm kesimlerinin sağlık çalışanlarına sahip çıkması da büyük önem arz etmektedir. Acımız büyük, umudumuz kırıktır. Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Arslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır. Böylesine haince bir eylemi ve acı ölümleri bir daha yaşamamak ise sağlık camiası olarak en büyük dileğimizdir. Sağlık Sen olarak bir kez daha bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun'a Allah'tan rahmet diliyoruz” diyerek sağlık camiasına baş sağlığı diledi.