MHP İl Yönetimiyle uyumlu bir çalışma gösteremeyen ve bu nedenle istifa etmesi beklenen MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Ercan ve Yönetim Kurulu, Cuma günü istifasını verdi. Ercan istifasını sağlık nedenleriyle açıklamaya çalışırken, MHP Genel Merkezi tarafından yeni ismin bu hafta içerisinde atanacağı belirtiliyor.

MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Ercan ve beraberindeki 19 Yönetim Kurulu Üyesi istifa etti. Cuma günü MHP İl Teşkilatı'na istifa dilekçesini veren Ercan, istifasına gerekçe olarak bir süredir devam eden sağlık problemlerini gösterdi. Ancak 19 Yönetim Kurulu Üyesinin de istifa etmesi kafaları karıştırdı.

Merkez İlçe teşkilatının istifası ise MHP camiasında şok etkisi yaratmadı. Çünkü partililer uzun süredir Merkez İlçe ve İl yönetimi arasında uyumsuzluk yaşandığını bilirken, geçtiğimiz aylarda da Murat Ercan görevi bırakabileceğini yakın dostlarıyla paylaşmıştı.
MHP Merkez İlçe Başkanlığı'na kimin atanacağı henüz bilinmezken, MHP Genel Merkezi'nin seçimlere 1 yıl gibi kısa bir süre kalması nedeniyle atamayı uzatmayacağı ve bu hafta içerisinde yeni yönetimin görevlendirmesi bekleniyor.