Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Sağlığın yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede süt ve süt ürünleri tüketimi büyük öneme sahiptir. Özellikle çocukluk, gebelik-emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından önemi bilinen süt; obezite, kanser, hipertansiyon gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynamaktadır" açıklamasında bulundu.

Müdürlük şu ifadelere yer verdi; "Özellikle yetişkin kadınlar, çocuklar ve gençler olmak üzere tüm yaş gruplarının her gün süt tüketmesi gerekmektedir. Bu kapsamda okul çağı çocuklarına süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmeye katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla Bakanlığımız; Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi ile işbirliği içinde Okul Sütü Programı yürütmektedir.

Kaliteli süt ve ürünleri ancak kaliteli bir çiğ sütten elde edilebilir. Bu nedenle süt üretiminde çiğ süt kalitesi önemlidir. Kaliteli süt sağlıklı hayvanlardan hijyenik koşullarda sağılmış, sağım sonrası süratle soğutularak, fabrikaya ulaşana kadar soğukta muhafazası sağlanmış, duyusal nitelikleri üstün, kimyasal bileşimi standartlara uygun, biyolojik niteliği değişmemiş, bakteri sayısı az, enzim aktivitesi düşük, içinden herhangi bir bileşeni alınmamış, hiçbir şekilde içine yabancı madde katılmamış süttür. İşte tam da bu nedenlerle ilimizde kaliteli ve bakteri sayısı az olan süt toplanması ve süt hijyeninin korunması amacıyla, merkez ilçemizde faaliyet gösteren 37 süt toplama aracına Mobil Araç Takip Sistemi (MATS) takılmıştır. Bu sistem sayesinde süt toplama araçları Bolu İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki ilgili birim tarafından 24 saat izlenip takip edilmek suretiyle süt toplama işine merkezi bir düzenleme getirilmiştir." Haber Merkezi