İl Sağlık Sekreteri Dr. Murat Özmen, vatandaşların sağlık hizmetleri ile ilgili şikâyet ve önerilerini 0538 846 0 370 no'lu telefona bildirmelerini istedi.
Murat Özmen, Yeni yapılanmadaki amaç; kaynakların daha etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasının yanında kaliteli, ulaşılabilir sağlık hizmeti sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda; Bolu'da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini oluşturduk ve çalışmalarımıza başladık. Birliğimize; İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Gerede Devlet Hastanesi ve Mudurnu Devlet Hastanesi olmak üzere 6 (altı) hastane bağlanmıştır. Sağlık Tesisleri açısından Türkiye ortalamasına göre yüksek standarda sahip olan Bolu'da, hizmet sunum kalitesini, ulaşılabilirliğini, hasta ve çalışan memnuniyetini artırmaya yönelik Sağlık Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda hizmet edeceğiz. Bu amaçlara ulaşmak için var olan kaynaklarımızı daha etkili, ekonomik ve verimli kullanmanın yanında, İzzet Baysal Devlet Hastanemizin Köroğlu Ünitesindeki Acil Servis Ünitesinin Genişletilmesi Projesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi İlave Yoğun Bakım Projesi, Yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Projesi, Kamu Özel Ortaklığı Sistemi ile yapılması planlanan 400 Yataklı Şehir Hastanesi Projesi, Gerede Devlet Hastanesi Binasının Nitelikli Hastane Haline Getirilmesi Ve Ek Bina Yapılması Projesi ile Mudurnu Devlet Hastanesi Yeni Bina projesi çalışmalarının başlatılması ve devam ettirilmesine özel önem vereceğiz” dedi.
Özmen ayrıca, Sağlık hizmeti sunumunda mekânların yanında tıbbi cihaz, demirbaş ve personel de önemli yer tutmaktadır. Başta hekim olmak üzere tüm sağlık personelimizin sayısını artırma azminde olacağız. Tıbbi cihaz ve demirbaşlarımızı daha bakımlı hale getirerek ihtiyaç duyulanları yenileme gayretinde olacağız. Bahsettiğimiz amaçlara ulaşmak için halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve siz kıymetli basın mensuplarımızla sık sık istişare etmeyi düşünmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda ulaşılabilirliğimizi artırmak, vatandaşlarımızın şikâyet, dilek ve önerilerini almak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet verecek 0538 846 0 370 numaralı telefon hattımız 30.01.2013 tarihinde hizmete girecektir. Hasta memnuniyeti artırmak ve kendimizi değerlendirmek amacıyla, hizmet ettiğimiz vatandaşlarımız arasından, örnekleme yöntemiyle seçilenlere telefon ile dönülüp görüş, öneri ve istekleri sorgulanacak, her ayın 2. ve 4. haftasının Salı günü 13:30 da değerlendirme toplantıları düzenlenerek halkımızın görüşlerini kendimize rehber etme anlayışında olacağız” ifadelerini kullandı.