Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yüksekokulu 2013-2014 Akademik Yılı Fizyoterapi öğrencilerinin mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
AİBÜ Mavi Salon'da gerçekleşen törene Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, AİBÜ Kemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yeşim Bakar, Bolu Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arzu İlçe, akademik personel, mezun olacak olan öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.
“Mutlaka vicdan sahibi olacaksınız”
Programda bir konuşmada Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka şunları söyledi: Önümüzdeki günlerde vatana, millete faydalarını göreceğimiz gençlerimizin mezuniyet töreninde bulunmaktan onur duyuyorum. Öncelikle hepiniz bu cennet şehre, ülkemizde tabiatın kalbi olarak nitelendirdiğimiz Bolu'ya hoş geldiniz diyorum. Ben genel cerrahi uzmanıyım. 1996 yılında Bolu'da hekim olarak göreve başladığım dönemlerde ilk çalışmaya başladığımız arkadaşlar fizyoterapist arkadaşlardı. Sağlık ekip halinde yapılan bir hizmettir. Ne hekimin, ne hemşirenin, nede fizyoterapistin tek başına hastaya faydalı olabilmesi mümkün değildir. Bu ekip çalışması içinde her birimizin hastaya sağlayacağı fayda mutlaka önem arz eder. Sizlerle 1996 yılından bu yana yaptığımız çalışmalarda da çok güzel sonuçlar aldık, birçok hastamıza da fayda sağladık. Şunu da özelikle söylemek istiyorum ki yüksekokulumuzun ve bölümümüzün ilk pratik uygulamalarını devlet hastanesinde birlikte yaptık. Daha sonraki yıllarda da beş yıllık başhekimliğim döneminde de yine okulumuzdan stajyerleri kabul ederek hastalarımıza faydalı olmaya çalıştık. Sevgili gençler; mesleğinizi icra ederken, sizden çok şeyler bekleyen, gözünüzün içine bakan insanlarla karşılaşacaksınız. Bilgi son derece önemli. Ancak bilgi dışında özellikle sağlıkla ilgili uğraşan kişilerde olması gereken şeyler var bunlardan en önemlisi ise vicdan. Mutlaka vicdan sahibi olacaksınız. Aksi halde vicdan sahibi olmayan bir gönüldeki bilgi çok tehlikeli bir silaha dönüşebilir. Onun için sizden özellikle bunu istiyorum. Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmanızı istemiyoruz. Milli ve dini değerlerimizi korumanızı istiyoruz. Bizler Bolu Belediyesi olarak üniversitemizin ve öğrencilerimizin her zaman yanında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından ise bölümlerini dereceyle tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.