Üniversite ve kamu hastanelerinin ortak kullanımına ilişkin bir protokol imzalandı. Nüfusu 750 binden az olan illerde üniversite ve kamu hastanelerinin birlikte ve ortak kullanılmasına ilişkin geçtiğimiz ay çıkarılan yönetmelik gereğince, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinin, kamu hastaneleriyle ortak kullanımı amacıyla Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ile AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun tarafından bir protokol imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Vali Zahteroğulları, protokolün imzalanmasıyla artık üniversite ve kamu hastanelerinin imkanlarının birlikte ve ortak bir şekilde kullanılacağını, devlet imkanlarından optimum fayda sağlanacağını ve böylece sağlığın daha kaliteli hale getirileceğini söyledi. Zahteroğulları, hastanelerin Üniversitenin bilgi ve deneyimlerinden daha fazla yararlanabileceğini, Üniversitede öğrenim gören Tıp öğrencilerinin de kamu hastanelerindeki hastalarla birlikte daha fazla sayıda ve çeşitte hastayı görerek daha iyi bir eğitim alabileceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Türkiye'de sağlık tesislerinin ortak kullanımlarına ilişkin yeni uygulamaların olduğunu ve bu kapsamda söz konusu protokolün imzalandığını ifade ederek, Uzun soluklu bir çalışmadan sonra bu aşamaya gelindi. İnşallah protokolün imzalanmasından sonra üniversite ile kamu hastanelerinin birlikteliği sağlanacak. Böylece mevcut sağlık tesisleri birlikte çok daha etkin ve verimli kullanılacak, hasta tedavi kalitemiz daha da artacak ve kamu hastaneleri de eğitim öğretim sahası içine girmiş olacak. Tıp öğrencilerimizin göreceği hasta sayısı ve çeşitliliği artacak. Şimdiye kadar, Türkiye'de 16 üniversitede hayata geçirilen bu uygulamanın, Üniversitemiz ve Bolu için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk ise, protokolle, sağlık tesislerinin ortak kullanımının söz konusu olduğunun altını çizerek, Kamu hastanelerinde ayda 85-100 bin civarında hasta tedavi edilmekte, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezimizde bu sayı yaklaşık 20-25 bin civarında. Böylece hem araştırma görevlilerimizin hem öğrencilerimizin hem de diğer yardımcı sağlık personelimizin eğitimine katkı sağlanacak. Bolu'muz ve ülkemiz çok daha iyi yetişmiş sağlık personeline sahip olacak. Bunun dışında tüm cihazların birlikte kullanılması, ihalelerin birlikte yapılması, personelin ve mekanların daha etkin ve verimli kullanılması Bolu'daki sağlık tesislerinin daha verimli kullanılması açısından da iyi bir adım olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ile AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşk