Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" programı kapsamında Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi ve Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile beraber 14 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de Atatürk Orman Parkında bir araya geldi.

Konuya ilgili yapılan açıklamada vatandaşlarımıza çağrıda bulunuldu ve şu ifadelere yer verildi; "Yürüyüşe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mahmut ARIK, Tuncer BAŞDAŞ Müdür Yardımcısı ve kurumların çalışanları katıldı. Yürümenin önemini anlatan en önemli özlü sözlerden birini Charles Dickens söylemiş: Mutlu olmak için yürü, sağlıklı olmak için yürü.” Bu cümleyi şöylede aklınız da tutabilirsiniz: Mutluluk için sağlık, sağlık için yürümek gerekiyor.”

Yürümek Kardiyometabolik egzersizlerin en etkilisidir. Ücreti mi? Bedava… Hastanelere gitmeden, vitamin, gıda vb. takviyesi almadan sağlığınıza dolayısıyla da geleceğinize yatırım yapmanın en etkili yoludur yürümek… Havalar henüz yeteri kadar ısınmadı. Arada çiseleyen yağmur, eşlik eden kar taneleri, eşlik eden samyeli beraberinde yürümek; eğitim ve beceri gerektirmeyen, en etkili ve en kolay egzersiz yöntemi. Yorulmadan egzersiz yapmanın, fark etmeden kilo vermenin, sağlıklı bir metabolizmanın olmazsa olmazıdır. Düzenli yürüyüş yalnız kilo kontrolü değil, kalp ve beyin koruma, belleği güçlendirme, kas ve kemikleri destekleyerek dengeyi iyileştirme, kaliteli uyku, stresi azaltma, depresyonu önleme gibi saymakla bitmeyecek faydalarının yanında en önemlisi verdiği mutluluk hissini kıyaslamak mümkün değildir. İster tempolu yürüyün ister ulaşım amaçlı yürümek için yürüyün ama mutlaka en az 45 dakika yürüyün. Emin olun ki sağlığınıza yapılabilecek yatırımların hiç biri yürümek kadar etkili değildir. Sağlığa dolayısıyla geleceğinize yatırımın en akılcı yoludur yürümek. Eğitim ve beceri gerektirmeksizin çok ağır hastalıkları bir kenara bırakırsak hemen herkesin egzersizidir yürümek. Dahası açık alanlarda, kırlarda, dağlarda, ovalarda, akarsu-göl kenarlarında yapacağınız yürüyüşlerle yalnız bedeninize değil, ruhunuza ve bedeninize de form ve huzur verendir yürümek.

Bu kapsamda sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekmek bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla beraber yürüyüş gerçekleştirdik. Çalışma hayatından stresinden biran olsun sıyrılmak, bedeninize hareket, sağlık, ruhunuza huzur kazandırmak amacıyla bundan böyle her Cumartesi sizleri de aramızda görmektir temennimiz." Haber Merkezi