Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastanelerinin Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesi İç Hastalıkları servisinde görevi başında iken çirkin bir saldırıya maruz kalan Araştırma Görevlisi Dr. Özgür Özerdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıları duymaktan son derece rahatsız olduklarını ifade eden Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastanelerinin Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, kendisinin de uzun yıllar sağlık sektöründe emekçi olarak çalıştığını, bu nedenle sağlık çalışanlarının halinden anladığını belirtti.

Demir, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün kamuoyunda yankı uyandırdığını da sözlerine ekleyerek, Yetkililer, bu konuda ciddi yaptırımlara gitmek zorunda. Bu tarz şiddet olaylarının taraflarına gerekli cezalar verilmeli ve bunlar kamuoyu ile paylaşılmalı. Doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının yalnız olmadığı, arkalarında her zaman bir devlet desteğinin olduğunu herkes tarafından bilinmeli” diye konuştu.

Hasta yakını tarafından darp edilen Araştırma Görevlisi Dr. Özgür Özerdoğan'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini yineleyen Demir, Çok zor şartlarda çalışan ve insanlara hizmet verenlere yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” dedi.Haber Merkezi