Böbreküstü bezindeki kitleyi aldırmak için AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata giren 38 yaşındaki Emel Sezen, sapasağlam böbreğinden oldu. Böbrek üstü bezindeki kitlenin alınması beklenirken, hiçbir şikâyeti olmadığı halde böbreğinin alındığını söyleyen Sezen'in böreğinin ne amaçla alındığı ise açıklanamıyor. AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Sezen'in dilekçeyle kendilerine başvurulduğu takdirde ayrıntılı incelemeyi başlatacaklarını söyledi. Sapasağlam böbreğinden olduğu gibi hala böbrek üstü bezindeki kitlenin de yerinde durduğunu öğrenen Emel Sezen ise şimdi tüm hukuki haklarını kullanmaya hazırlanıyor.
Bundan birkaç ay önce şiddetli ağrılar nedeniyle Köroğlu Devlet Hastanesi'ne giden 38 yaşındaki Emel Sezen, yapılan tahliller sonucu sol tarafındaki börek üstü bezinde 6-7 cm büyüklüğünde bir kitle olduğunu öğrenir. Ancak hastanenin imkanlarının yeterli olmaması nedeniyle ameliyat için Sezen'e İstanbul ya da Ankara'da bir hastanede ameliyat olması tavsiye edilir.
“Onları dinlemedim, Ankara ya da İstanbul'a gitmedim. Bizim buradaki AİBİ Tıp Fakültesi'ne gittim” diyen Sezen, sağlam böbreğinin alındığını nasıl öğrendiği şöyle anlattı:
“BANA ‘ANKARA YA DA İSTANBUL'A GİT' DEDİLER, DİNLEMEDİM”
“Şiddetli ağrılarım vardı. 6-7 cm büyüklüğünde bir kitle varmış böbrek üstü bezlerimde. Bunun için buradaki Köroğlu Devlet Hastanesi'ne gittim. Tahlillerim yapıldı, ultrason, tomografim çekildi. Daha sonra ameliyatımın burada olmayacağı söylendi. Ankara veya İstanbul'a gitmem gerektiği söylendi. Sonra ben AİBÜ Tıp Fakültesi'ne gittim. Dinlemedim onları. Burada yine MR çekildi, tahlillerim tekrar yapıldı. Böbrek üstü bezlerinde kitle olduğu tespit edildi. Ameliyat günü verildi”
Sezen, ameliyatının üroloji servisinde olmasını beklerken, böbrek üstü bezlerinin Genel Cerrahinin alanına girmesi nedeniyle bu serviste olacağının söylendiğini ifade ederek ameliyatının yapılmasından bir gün önce böbreğinin de alınabileceğinin söylediğini belirtti ve şöyle devam etti.
BİR GÜN ÖNCE BÖBREĞİNİN ALINABİLECEĞİ SÖYLENMİŞ
“Ameliyata girmeden bir gün önce böbrek üstündeki bezlerde bulunan kitlenin kanama yaptığı ve böbreği sardığı söylendi. O yüzden böbreğin de alınacağı söylendi. Kabul ettim bunu, çünkü sağlığım daha önemliydi”
Ameliyattan sonra sol böbreğinin alındığını öğrenen Sezen bir süre sonra taburcu olduğunu belirterek buna rağmen ağrılarının devam ettiğini şöyle anlattı: Daha sonra ameliyatta sol böbreğimin alındığı söylendi. Açık ameliyat geçirdim. 10 gün hastanede yattım. Ama ameliyat sonrası 2 ay geçmesine rağmen ağrılarım devam etti. Tekrar bu yüzden hastaneye gittim. Ağrı kesici verdiler. Tekrar check-up yapıldı Devlet Hastanesi'nde. Bu kontrollerde böbrek üstü bezlerindeki kitlenin hala durduğu şuan hala orada olduğu söylendi. Şok oldum o an. Böbreğin de alındığını öğrendim. Sağlam böbreğimin de alındığını öğrendim.
Tekrar şuanda ameliyat olmam gerekiyor. Psikolojim alt üst. Şuan sol böbreğim yok. Kitle de orada. Tedavi olmam gerekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ameliyatıma giren doktorla görüştüm. Kitlenin başka bir şey olduğunu söyledi bana. Böbreğimde başka bir nedenle ameliyat gerçekleşmiş. Ben de bu kitle neden orada hala onu da alsaydınız dedim. Neden almadınız diye sordum ama beni tatmin edecek hiçbir şey söyleyemedi. Bana ağrı kesici verdi. 15 gün sonra tekrar kontrole gelmemi, ağrın olursa gel dedi. Başak bir yere gitmeme gerek olmadığını söyledi. Gerekirse 6 ay sonra tekrar böbrek üstü bezlerinden ameliyat yapacağız o kitleyi alacağız dedi.