Taha Furkan Sönmezel başkanlığındaki Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları, gençlerin yaşadığı sorunların çözümü için, farklı görüşe mensup siyasi parti temsilcileri ile öğrenci topluluklarını düzenledikleri Çalıştay'da bir araya getirdi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalarla kamuoyunun takdirini kazanan Ak Partili gençler, Bolu'da yaşayan on binlerce genç bireyin yaşadığı sorunların çözümü için önemli bir projeye imza attı. Farklı görüşe mensup gençlerin bir araya gelerek gerçekleştiği Bolu 1. Gençlik Çalıştayı, Pazar günü saat 16.00-19.00 saatleri arasında Termal Otel'de yapıldı. Otuz dört kişinin katılımıyla iki oturumlu Çalıştay'da, "Gençlerin siyasete bakış açısı", "Gençliğin sorunları" ve "Çözüm önerleri" konuları görüşülerek, birlikte çözüm yolları arandı.

SAĞCISI-SOLCUSU AYNI MASADA

Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'in girişimleri ile hayat bulan Çalışay'da, Bolu CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Eda Bayraktar ve üyeleri, Bolu Ülkü Ocakları İl Yönetim Kurulu üyesi Metehan Kırnık ve üyeleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkan Vekili Arife Arayıcı, Bolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Vekili Furkan Bayrakdar, Bolu Genç MÜSİAD üyesi Akif Akça, Milli Türk Talebe Birliği Bolu İl Başkanı Hayrettin Özden ve üyeleri, Bolu Genç Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Öcel, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu Başkanı Sefa Kerim Uçar, Bilimsel Araştırma Topluluğu Başkan Yardımcısı Esma Doğan, Genç Hamle Topluluğu Başkanı Firdevs Nur Esenboğa, Türk Dünyası Topluğu Üniversite Sorumlusu Erdi Dirmenci ve üyeleri, kentte yaşayan gençler ile 28 bin üniversite öğrencisinin sesi olacak önemli proje için aynı masada bir araya geldi. Davet gönderilen Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) bağlı Gençlik Topluluğu ve Kitap Topluluğu ise mazeret belirterek anlamlı projede yer almadı.

ÇALIŞTAY SÜREKLİ OLARAK DEVAM EDECEK

Bolu'da ilk olma özelliğini taşıyan ve siyasi görüşleri ve hayat felsefeleri farklı olmasına rağmen büyük olgunluk örneği gösteren gençler, kentte yaşayan gençlerin beklentileri ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunların çözümü için yaklaşık 3 saat boyunca fikir alışverişinde bulundular. Verimli geçen projenin bitiminde ise Çalıştay'ın her ay farklı bir siyasi partinin ev sahipliğinde yeniden toplanması kararlaştırıldı.

SÖNMEZEL: " TÜM GENÇLERİMİZİN SESİ OLMAYI AMAÇLADIK"

Diğer illerdeki gençlere örnek olacak projenin mimarı Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Çözüm Süreci'nin de konuşulduğu buluşma sonrası yaptığı açıklamada, "Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Üyeleri olarak, Bolu'daki genç siyasi parti temsilcileri ve genç sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmeyi, ortak paydamız olan kentimiz ve ülkemiz hakkında fikir alışverişinde bulunmayı istedik. Öncülüğünü yaparak "Gençlik Çalıştayı" adını verdiğimiz projede, Bolu'da yaşayan tüm gençlerimizin sesi olmayı amaçladık. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi tek bir masa etrafında toplamaya gayret gösterdik. Böylesi anlamlı bir buluşma neticesinde, herkesin birbirine saygı duyduğu takdirde iyi iletişim kurabileceğini ve birçok problemi birlikte istişare ederek çözebileceğimizi görmüş olduk. Bu Çalıştaya katılan ve anlamlı olmasına vesile olan katılımcı tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çalıştay'da alınan karar göre 2'ncisi Nisan ayında yapılacak Bolu Gençlik Çalıştayı, CHP Bolu İl Gençlik Kolları Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Haber Merkezi