Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, İdareci yanlış bir iş yapmak için yanlış bir projeyi hayata geçirmek için idarecilik yapmaz” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada basın mensuplarından gelen sorulara da cevap veren Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

“İDAREDEKİLER SEVSELER DE SEVMESELER DE BASINSIZ YAPAMAZLAR”

Biz 11 yıldır Bolu'da Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz ve genel prensibimiz de basınla en fazla ayda bir, bir araya gelip istişare etmek, muhtarlarımızla ayda bir, bir araya gelip istişare etmek. Ama zaman içerisinde de bu ayda bir en son belki her hafta her 15 günde bir, bir araya gelmek arzumuzdu. Ama öğrendiğim kadarıyla bu üçüncü dönemde üç aydır bir araya gelmemişiz. Bunun sebebi başta ben olabilirim ama sadece ben değilim hepimiziz. Birlikte hareket edebilme kabiliyetinde olan insanlarız. İdaredekiler sevseler de sevmeseler de basınsız yapamazlar çünkü yaptıklarının halkla bütünleşmesini sağlayan kesim basın mensuplarıdır. Çok zor şartlar altında görev yaptığınızı biliyoruz ve bu önümüzdeki dönem içerisinde de belki bazı sıkıntılarda oluşacak ki kendi aranızda da bir araya gelme, ayrışma, toparlanma çalışmalarını yapıyorsunuz. Şu an ne aşamaya geldiniz bilmiyorum. Ancak tabi bizim yaptıklarımız, yapacaklarımız ve Bolu'da olup bitenlerle ilgili de en azından bize soracaklarınız olur veya bizim sizler vasıtasıyla vatandaşlara ileteceklerimiz olur düşüncesiyle yapmamız gereken bu çalışmaları tam 3 aydır benim eksikliğim yüzünden aksatmışız. Bu konuda inşallah önümüzdeki dönem içerisinde bunu ayda birden belki 15 günde bire çekmenin yollarını aramak durumundayız. Bir olay olduğu zaman değil her an bir arada olabilmek. Artısıyla eksisiyle doğrusuyla yanlışıyla bazı şeyleri müzakere edebilmek lazım. Sizin belki duyduğunuz birçok şey vardır bunların doğru bilgilendirilmesi açısından bize sormanız ve bunların da vatandaşa duyurulması gerekenlerin vatandaşa duyurulmasını sağlamanız gerekiyor.

“HİÇBİR İDARECİ, YANLIŞ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN İDARECİLİK YAPMAZ”

Çok ciddi çalışmalar yürüttüğümüze inanıyoruz. Tabi bizim böyle inanmamız bizi bağlıyor, buna toplumunda inanması lazım. Bizim inandığımızla toplumun inandığı farklı olursa çatışmalar başlıyor. Algılama ve anlayış farklılıkları ortaya çıkıyor ve dolayısıyla ortaya bir olay çıkıyor. Olay çıktığı zaman ulusal ve yerel herkes orada. Önemli olan olay çıkartmaktan ziyade uzlaşı kültürü içerisinde bizim yaptıklarımızın, yapmak istediklerimizin iyi algılanması, bunların topluma iyi aktarılması. Eğer yaptıklarımız ve yapacaklarımız içerisinde eksikler, yanlışlar varsa toplumdan bunun bize geri dönüşünün sağlanması. Çünkü hiçbir idareci yanlış bir iş yapmak için yanlış bir projeyi hayata geçirmek için idarecilik yapmaz. Toplumun ve o ilin geleceğine yönelik olarak doğru şeyler yapmak için biz idarecilik yapmaktayız. Tabi yaptıklarımızı toplum ne kadar algılarsa seçimle geldiğimiz için seçim neticesinde de toplum buna destek veya destek vermemek gibi size görev veriyor veya görevden alıyor. Biz üçüncü dönemimizde burada olduğumuza göre biz toplumsal desteği genelde almışız ama bu genelde almış olmamızda bazen yetmeyebiliyor.

“EN HAYIRLI HİZMETLERİMİZDEN BİR TANESİ BU…”

Bizim en çok dua aldığımız işlerden bir tanesi Perşembe günleri yaptığımız hasta ziyaretleridir. Yani bir hastayı evinde ziyaret ediyorsunuz derdiyle dertleniyorsunuz bir eksiği varsa da bunu çözüyorsunuz. Çözerken de Sağlık İl Müdürü yanımızda, Kamu Hastaneler Birliğinin genel sekreteri ve başhekimleri yanımızda. Düşünebiliyor musunuz dün bir hasta hastaneye gittiği zaman itilip kakılırken, orada olaylar çıkarken aradan geçen 10 yıllık süre içerisinde şuan hastanın hastalıktan sonra, ameliyattan sonra veya evinde yatarken evinde bakımla ilgili Sağlık Müdürü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri ve Belediye Başkanı evinde ve emrinde. Bundan dolayı hastalar bazen gözyaşlarını tutamıyor, bazen sevinçlerini ifade ediyor. Eksiklerini söylüyor ve anında çözüm üretmeye çalışıyoruz. Belki en hayırlı hizmetlerimizden bir tanesi bu. Ancak böyle bir hizmet yaptığımız kamuoyu araştırmalarına baktığımızda görünmüyor. Bunu kim biliyor sadece evine ziyarete gittiğimiz hasta ve yakınları biliyor. Yani böyle bir hizmetin yürütüldüğünü veya cenaze ile ilgili cenaze evine gidip bazı çalışmalar yapıyoruz. Bu da yansımıyor kamuoyu yoklamalarına. Neden yansımıyor ancak cenazesi olanlar bu hizmetin farkında ve onlar arayıp teşekkür ediyor bize. Bunun diğer kesimler tarafından da bilinmesini sağlayacak tek bir yapı var o da sizlerle olan diyaloglarımız. Eğer sizlerle bu diyalogları iyi sürdürebilirsek belki en çok dua aldığımız çalışmalar kamuoyuna yansır ve Belediyenin böyle bir hizmeti olduğundan herkesin haberi olur. Zor durumda olanlara sahip çıkıldığının toplum tarafından bilinmesinin çok önemli olduğu düşünüyorum. Bu vesile ile safları sıklaştırırsak aramıza şeytan girmez. Aramıza şeytanın girmemesi için de çok sık bir arada olmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.