AK Parti Gerede İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Cumartesi günü Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekti. İ.Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde 10.00-16.00 saatleri arasındaki seçimde İlçe Başkanı Ali Şafak geçerli oyların tamamını alarak güven tazeledi.

Gerede Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye; Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Milletvekilleri Fehmi Küpü ve Ali Ercoşkun, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Ak Partinin kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletin değerlerine birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle darbe anlayışını vesayet sistemini sona erdiğini belirterek, Ak Parti milletimizin sinesinden milletimizin değeri olarak çıkmış. Aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur. Ak Parti bu süreçte gayretli ve azimli çalışmalarıyla birçok önemli vazifeleri başarmıştır'' dedi.

Türkiye'de Ak Parti ile birlikte her alanda önemi adımlar atıldığına değinen Şafak, Memleketimizin çevresini değiştirip ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemizi ve insanımıza yakışır adımlar atmıştır. Ak Parti 1. Olağan Kongresinde halkın oyu ile seçilen Kurucu Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve kongrede tüm delegelerin ortak oyu ile seçilen Genel Başkanımız ve Başbakanımız ortaya koyduğu örnek tablo Türk Siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Bugün 5. Olağan Kongremizle 2015 seçimlerden başarı ile çıkmak milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmaktır. Bugüne kadar siyaseti yükselten ve itibar kazandıran partimiz, 5. olağan kongresiyle hedeflediği güç ve milli birlik ve beraberlikten aldığı güçle mili iradeyi hakim kılmaya devam edecektir” diye konuştu.

Ak Parti'nin yeni dönemde de milletin sesi olmaya ve gönül bağı kurmaya devam edeceğini vurgulayan Ali Şafak, ‘'5 olağan Kongremizin partimize milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çıkmış olduğumuz bu yüce yolda Yüce rabbim yar ve yardımcımız olsun'' dedi.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise, ülkenin üzerine karabulutlar çöktüğü bir dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kurulan Ak Parti'nin kurulduğu iktidara geldiğini belirterek, 12 yıllık Ak Parti iktidarında yaşanan gelişmelere vurgu yaptı. Gerçekleşen kongrenin birik ve beraberliğe katkı sağlayacağına yürekten inandığını belirten Başkan Allar, ‘'Kurulduğu günden bu güne deyin hep beraber birlik içersinde çalıştığımızı milletvekillerimiz teşkilatımız belediye başkanlarımızla beraber tam uyum içinde çalıştık inşallah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.30 Mart Seçimlerinde merkezimin ve halkımızın teveccüh ile başkan seçildik. Gerede'mizi daha ileri noktalara getirebilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Başkanlığı döneminde gerçekleşen çalışmalar ile gelecekte hayata geçirlmesi planlanan projelere de değinen Belediye Başkanı Mustafa Allar, konuşmasının devamında Bu çalışmalarımızla önümüzdeki dönemlerde birlik ve beraberlik içinde yapacağımıza kimsenin endişesi olmasın. Kongrenin birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasını rabbimden niyaz ediyorum'' şeklinde konuştu.

Allar'ın ardından kürsüye çıkan Milletvekili Fehmi Küpçü de, biz milleti severek millet beraber insan merkezli siyasetle yola, aşkla ve şehvetle yola devam edeceklerini belirterek, ‘'Bundan sonrada Cumhuriyetimizin 100. yılında Anadolu'ya girişimizin birinci yılına yine İstanbul'un fethiyle 2053 yılına bu milletin basiretiyle aşkla şevkle devam edeceğiz'' dedi. Kongreden daha da güçlenerek çıkacaklarını söyleyen Küpçü, Kongremizin bu milletin birlik ve beraberliğine merhametine emek ve katkı vermesini ülkemiz coğrafyamız mazlum milletlerin sesi olmasını murat ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Ali Ercoşkun ise, Gerede'nin her zaman kendilerinin gururu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde elde edilen yüzde 90'lık destek ile ilçe halkının kendilerini onurlandırdığını söyledi. Konuşmasının devamında Türkiye'de çok büyük bir değişim ve dönüşüm olduğuna değinen Ercoşkun, Değişim ve dönüşüme imza atan bir kadro var ama sizin gücünüz ve desteğiniz olmasa bunlarsın hiç birisi olmazdı. Bugün burada yaşadığımı birilik beraberliği aslında birçok mesaj veriyor” diye konuştu.

Ercoşkun'un ardından partililere hitap eden İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'te milleti yüceltmek, devleti güçlendirmek ve hak ettiği yere taşımak için 12 yıldır çalıştıklarını söyledi. Sessiz yığınların sesi olduklarını belirten eski milletvekili, Bu ülkeyi layık olduğu yere taşımak, mazlumların gür sesi olmak ve bu ülkeyi dünyanın parlayan yıldızı yapmak için çıktığımız bu güzel yolculukta, aşkla ve heyecanla, kol kola ve el ele birlikte yürümenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Türk halkının her seçimde Ak Parti'ye destek artırarak sürdürdüğünün altını çizen Coşkunyürek, Ak Parti kurulduğu günden bu güne hayal edilmeyen birçok hizmeti gerçekleştirdi. Her alanda büyük başarıla imza attı. Tabi ki bu başarıların gerçek mimarı gerçek kahramanı liderimiz şuandaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Konuşmasında insanların umudu olduklarını söyleyen Yüksel Coşkunyürek, Dünyadaki bütün mazlumların ve ezilenlerin umuduyuz. Bu kadro ve teşkilat bu sorumluluğun bilincinde bugüne kadar hareket etti. İnşallah bundan sonrada devem edecektir. Bolu genelinde hep birlikte bir tarih yazdık. İlk defa millet idaresi sandığa yansıdı ve bu milletin idaresiyle Cumhurbaşkanımızı seçtik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bolu'dan yüzde 66 destek aldık. Gerede'miz tabi yüzde 90 oranında oy çıkardı. Hedefimiz 2015, 2023 ve diğer büyük hedeflerimiz. İnşallah bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için hep birlikte gayret edeceğiz. İnşallah bu ülkeyi hep birlikte iyi yerlere taşıyacağız'' diye konuştu.

“AK PARTİ İKTİDARININ BOLU'YA KAZANDIRDIĞI YATIRIMLARIN MİKTARI 6 MİLYAR DOLAR CİVARINDA”

Kongre süreçlerinin yeni başarılara ve kaybedilen bir milletvekilini tekrar Ak Parti'ye kazandırarak Bolu'da 3-0 yapmaya vesile olmasını dileyen Coşkunyürek, şöyle devam etti:

“Rabbimizin isteği ile bu gerçekleşecektir. Bu 12 yıllık süre zarfında Türkiye'miz büyük değişim yaşarken Bolu'muzda da büyük bir değişim yaşadık. Bu 12 yıllık süre zarfında Ak Parti iktidarının Bolu'ya kazandırdığı yatırımların miktarı 6 milyar dolar civarında. Bu küçümsenecek bir rakam değil. İnşallah bu artarak devam edecek. Gerede'mizde de değişimlere şahit olduk doğal gazımızdan 4 yıllık üniversitemize, yaşlılar yurdu ve okullara kadar birçok eseri teşkilatımızla beraber kazandırdık. İnşallah kazandırmaya da devam edeceğiz.

“DAHA ÇOK YAPACAĞIMIZ HİZMETLER VAR”

Bugüne kadar görev yapan teşkilatın her kademesinde emeği geçen arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim. Bundan sonra görev yapacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bizler bu yapılanları yeterli görmüyoruz. Daha çok yapacağımız hizmetler var. Bu ülkeyi daha ileri taşımak için ibadet aşkıyla gece gündüz hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Aşkımızı samimiyetimizi kararlılığımızı cesaretimizi birlik ve beraberliğimizi kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir Türkiye için hep birlikte çalışacağız. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.”

“ALİ ŞAFAK'IN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”

İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in ardından konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, AK Parti'nin kişilerin” partisi olmadığını, ilkler partisi olduğunu vurgulayarak, Bu ilke işte bu duruşu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla bu ilkler arası hassasiyetiyle bugünlere geldi. İnşallah sizlerle bu yola devam edeceğiz. 5 olağan kongrenin hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Gerede'miz Bolu'muz için ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ali Şafak'ın başarılarının devamını diliyorum” şeklide konuştu.